Gündem
30 Ara 2022 12:04 Son Güncelleme: 30 Ara 2022 12:21

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Koçyiğit hakkında suç duyurusu

Hiranur Vakfı'ndaki skandalla ilgili tepki çeken paylaşım yapan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Koçyiğit hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi altı yaşındayken “evlendirmesi”yle ilgili skandal bir sosyal medya paylaşımı yapan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek, Koçyiğit hakkında adli ve idari işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Koçyiğit, “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat: 6) Bu ayet iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!” ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu paylaşımın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, müdür hakkında soruşturma başlattı.

Öte yandan veliler ve mezunlardan oluşan bir grup okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Cağaloğlu Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (CALMED), Koçyiğit hakkında suç duyurusunda bulundu.