Gündem
16 Eki 2011 23:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

BYEGM MURAT KARAKAYA EVLENDİ! NİKAHIN SÜRPRİZİ NEYDİ?

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Çiğdem Çiğnitaş ile evlendi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasıyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Çiğdem Çiğnitaş’ın düğün törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eski öğrencisine sürpriz yaptı. Davutoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Bülent Arınç gelin ve damatın nikah şahitleri oldular.  Nikahı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı.

Ankara Rixos Otel’de gerçekleşen düğün törenine Dışişleri Bakanı Ahmat Davutoğlu ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve eşinin yanısıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ve bürokratlar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Murat Karakaya ile ilgili olarak " Bekar olduğunu bilseydim, genel müdür yapmazdım. Bizim geleneğimizde evliliğin yeri ayrı. Bana Söz verdi, kısa zamanda da sözünü tuttu." diye konuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de "Davutoğlu ile dünya meselelerini konuşurken bana ’daha önemli şeyler de var’ dedi. Ve kendisiyle birlikte düğüne gelmeye davet etti. Eşim ve ben burada olmuktan mutlu olduk" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da "Güzel yuva kurmak güzel bir dünya kurmaktır. Biz de sayın Carl Bildt ile güzel ve yeni bir dünya kurulmasına şahitlik etteğimiz için çok mutluyuz." şeklinde duygularını aktardı.