Gündem
16 Nis 2010 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

BÜYÜK TAKİP "ÖZAL" DOSYASINI AÇTI! KORKUT ÖZAL HANGİ ÇARPICI AÇIKLAMAYI YAPTI?

TRT Haber'in iddialı haber programı Büyük Takip yine iddialı bir dosyayı ekranlara taşıdı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ardındaki sır perdesini aralayan ‘Büyük Takip' akıllardaki sorulara cevap aradı.

Hizbullah ve Ogün Samast dosyaları ile gündem oluşturan Büyük Takip, dün akşam da yine ses getirecek ‘Özal’ dosyasını açtı.

KORKUT ÖZAL’DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal, ağabeyinin ölümünün ardında bir çok bilinmeyen bulunduğunu, ancak aradan geçen 17 yıl da bir çok sorunun cevabını bulduğunu belirtiyor ve Turgut Özal’ın ölümüyle bugün davası görülmekte olan Ergenekon’un parmağı olacağını iddia ediyor. Ayrıca ağabeyi Özal’ın o dönem bir komplonun içerisinde olduğu ve bu komployu kuranların hala devletin yüksek mevkilerinde görev yaptıklarını o yüzden ağabeyinin ölümünün araştırılmadığını da iddia ediyor.

Korkut Özal, aradan 17 yıl geçmesine rağmen bugün ağabeyinin ölümünün arkasındaki sır perdesinin aralanması halinde balyoz darbe planının onun yanında çocuk gibi kalacağını söylüyor.

ÖZAL’IN OĞLUNA VASİYETİ NEYDİ?

Turgut Özal’ın ölümünün ardından uzun süre sessizliğini koruyan oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal’da Büyük Takip’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ahmet Özal babasının ölmeden önce kendisine bir gece vakti Topkapı’dan geçerken aniden aracı durdurduğunu ve bugünkü anıt mezarın yerini göstererek ‘Beni buraya gömün. Halkın arasında olmak istiyorum. Yoksa hakkımı helal etmem’ dediğini anlatırken, ölümünün ardından babasından alınan kanın esrarengiz bir şekilde kaybolmasının soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.


SEMRA ÖZAL’DAN ‘ZEHİRLENDİ’  ŞÜPHESİ

Uzun bir aradan sonra Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili ilk kez konuşan Semra Özal, Büyük Takip’e Özal’ın son gecesini anlatıyor. Semra Özal eşinin limonatadan nefret ettiğini, ancak son gece katıldığı bir davette limonata içirildiğini belirterek, ölüm anı ile ilgili söylenenlerin yanlış olduğunu ve Turgut Özal’ın zehirlendiğini inandığını söylüyor.

Programa katılan birçok yazar ve araştırmacı da Özal’ın öldüğü gün köşkte neden ambulans ve doktor bulunmadığının, Özal’dan alınan kan ve saç örneklerinin ortadan kaybolmasının ardındaki gizeme dikkat çekiyor.

Büyük Takip’in ekranlara getirdiği  ve Turgut Özal’ın ölümü ve sonrasında yaşanan çarpıklığın anlatıldığı bölümde Korkut Özal’ın dediği gibi Ergenekon savcıları, Özal’ın ölümü yeniden araştırılacak mı bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz