Gündem
04 Tem 2017 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:59

Burun Estetiği Tavsiyeleri

Burun estetiğinde (Rinoplasti) fonksiyonel bozukluklar septoplasti olarak adlandırılırken bu tür hastalarda genel tanı nefes alma şikâyetleridir

Burun estetiğinde  (Rinoplasti) fonksiyonel bozukluklar septoplasti olarak adlandırılırken bu tür hastalarda genel tanı nefes alma şikâyetleridir.  Bu hastalarda burun etinin büyümesi sebebiyle, burun kıkırdağı sorunu yaşama sebebiyle ve burun kemiği eğriliği nedeniyle nefes alma şikâyetinde bulunan hasta türleridir. Bazı hastalar ise burunlarındaki şekil bozuklukları şikâyeti ile uzmanların karşısına çıkabilmektedir. Bu operasyonlar ile istedikleri buruna kavuşabilen hastaların sayıca olması sebebi ile Ülkemizde gerçekleşmekte olan en fazla estetik operasyon listesinde rinoplasti yani burun estetiği operasyonları da yerini almıştır.  Burun şekilleri;  kemik doku, kıkırdak, deri ve yumuşak dokudan oluştuğu için 18 yaşını doldurmamış çocuklarda vücudun gelişimi tamamlanmadığından dolayı burun estetiği operasyonları uzmanlar tarafından uygun görülmemektedir.

Rinoplasti operasyonlarında çoğu ameliyat rahat nefes almak için gerçekleştirilen septoplasti ameliyatlarıdır.  Estetik ameliyatı olmak isteyen hastalar cerrahlarından; burun deliklerinin küçültülmesi, uzaktan bakıldığında burun deliklerinin görülmemesi, burun sırtlarının kavisli olması, burun ucunun düzeltilmesi gibi isteklerde bulunmaktadırlar. Rinoplasti ameliyatları ülkemizde gelişim gösteren operasyonların başında gelmekte olup, hastanelerde; Kapalı Rinoplasti ameliyatı, Kırmadan yapılan estetik operasyon, video endoskopik estetik operasyonu, dinamik estetik operasyonu, 3D burun estetiği, tamponsuz rinoplasti estetiği, rinoplasti estetiği ameliyatı, kompozit estetik operasyonu finesse estetik operasyonu gibi başarılı estetik operasyon çeşitleri bulunmaktadır.

 Burun estetiği operasyonu liposuction estetik operasyonunda olduğu gibi uzmanlarında hastalara belirttiği üzere riski en düşük estetik operasyonlardan bir tanesidir. Hastanın bu konuda yapması gerekli olan tek şey kendisini uzmanın ellerine bırakmaktır. Yapılan her işlemde temkinli olması hasta için risk oluşabilmesine zemin hazırlayabilir. İster saç ekimi operasyonu olsun isterseniz de rinoplasti operasyonu olsun en başarılı ile uzmanlar ile çalışılması hastanın lehine oluşacak durumlardır. Bu sebepten dolayı da bu operasyonların öncesinde yapılması gereken ilk kural kaliteli bir uzman ile iletişime geçilebilmesidir.