Medya
10 Mar 2011 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

BURHAN AYERİ, İKLİM BAYRAKTAR'I HANGİ FİLM YILDIZINA BENZETTİ?

Akşam gazetesindeki Ekran Polisi isimli köşesinde yazan Burhan Ayeri, İklim Bayraktar'ın televizyon performansını kaleme aldı.

Son günlerin bomba ismi İklim Bayraktar'ı izledikçe 'Bunu bir yerlerden tanıyoruz' saplantısına girdik." diye başladığı yazısını Ayeri bakın olay muhabiri kime benzetti:

"Haber TÜRK'teki Teke Tek'i seyrederken, neredeyse çıldıracaktık. Geç saatte, sorumuza cevap araya araya, yattık. Sabah, Akşam'ı elimize alınca hah dedik. Bizim ekip, birinci sayfaya öyle bir resim koymuş ki, Meryl Streep.

Bu büyük oyuncuyu tüm dünya Sofi'nin Seçimi-Sophie's Choice- ile tanıdı. Oysa ilk filmi Julia'ydı. 1977'de oynadı. Bizdeki benzeri İklim'in 1971'de doğduğunu öğrendik. Fatih Altaylı'nın karşısındaki konuşmaları sanki oynar gibiydi. Hatta, benzeri Meryl Streep'in ödüllü rollerinden birinde yer alabilir miydi, diye düşündük.

Sonunda İklim Bayraktar'a en yakışanı bulduk; Şeytan Marka Giyer-The Devil Wears Prada-.

Doğrusu Türk hatta dünya sinemasının önemli bir oyuncu kaybettiğine yürekten inanıyoruz. Biraz politika, biraz entrika ve biraz yer cimnastiği bu iş tamamdı. Yine geç kaldı diyemeyiz. Yerli malı Profumo Skandalı ya da Turkish Mandy hiç fena durmaz. Görün bakalım o zaman Mata-Hari'nin 2011 versiyonunu."