Spor
08 Eyl 2021 00:50 Son Güncelleme: 08 Eyl 2021 09:03

Burak Yılmaz’dan olay yaratacak sözler! 'Önce içimizdekileri temizlemeliyiz'

A Milli Takım'ın Hollanda'ya 6-1 yenildiği maçın ardından Burak Yılmaz, çok sert açıklamalarda bulundu. Burak Yılmaz, isim vermeden TFF basın danışmanı Ersin Düzen'e yanıt verirken futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'den de açıklama geldi.

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu maçında Hollanda'ya 6-1 mağlup oldu. Ay-Yıldızlılar bu sonucun ardından grupta 3. sıraya yerleşti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 Burak Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

 "NORVEÇ MAÇINA KONSANTRE OLMALIYIZ"

"Utanç verici bir gece. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Arkadaşlarımız, teknik heyet, tüm Türkiye olarak çok üzgünüz. Herkesten özür dileriz. Arkadaşlarımız çok genç ve çok değerli. Böyle bir akşamda onları daha fazla yerin dibine vurmadan destek olmalıyız. Hollanda karşısında güçlü duramadık. Norveç maçına konsantre olmalıyız. Özür dileriz." dedi.

 "BELKİ BEN İYİ BİR ABİ, İYİ BİR KAPTAN OLAMADIM"

Arkadaşlarımız çok genç. Böyle bir akşamda onları dibe vurmayalım, örnek olalım ve destek verelim. Bir bedel olacaktır, ağabeyleri olarak ben üstlenirim. Belki ben de iyi bir abi, iyi bir kaptan olamadım. Tek bir kişiye hesap kesemedik. İyi günde aileysek, kötü gündede aile olmak lazım.

 "BİRİNİN ADAMI OLARAK AHKAM KESMEKLE OLMUYOR"

Önce kendi içimizdekileri temizlemeliyiz. İçimizde gibi görünüp terbiyesizce hareket yapanları temizlememiz lazım. Terbiyesizce tweet atanlara 'Dur' demeliyiz. Ne gerekiyorsa yaparım. Birinin adamı olarak ahkam kesmekle olmuyor. Hayatım boyunca ne Şenol'un, ne Ahmet'in, ne Mehmet'in adamı oldum. Ben bırakmam gerekiyorsa bırakırım. Daha top kaleye girmeden 'Şenol istifa' diyenler, tweet atanlar var. Hiç kimse onları insan yerine koymazken biz konuşurduk. Arkadan vururlar.

Ersin Düzen ne dedi?

Hollanda maçının ilk yarısı 3-0 biterken Ersin Düzen, "Şenol Güneş, Cebelitarık maçının ilk yarısındaki kötü oyun için “Rakibimiz Hollanda karşısında da iyi savunma yaptı. 41 dk gol yemediler” demişti. Cebelitarık kadar olamadık! A,B,C plan tutmadı, senin harf bitti. Z raporunu alsak mı artık hocam?" paylaşımını yapmıştı.

Ersin Düzen'in TFF Başkanı Nihat Özdemir'e danışmanlık yapmasından dolayı Burak Yılmaz'ın bu ifadeleri kullandığı ifade edildi.

 

TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ise, "TFF Başkanının danışmanı Ersin Düzen, Şenol Güneş için Z raporu alınmalı diye tweet atıyor. Böyle olmaz. Kabul edilemez. Böyle Milli Takım yönetilmez.” dedi.