Spor
10 Mayıs 2024 09:14 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2024 09:26

Hatayspor itiraz etti! Skandal haciz şimdilik durdu!

Depremin izlerini silmeye çalışan Hatayspor’a İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 milyon liralık haciz gönderilmesi büyük tepki çekti. Hatayspor hacze itiraz etti. Haciz şimdilik durduruldu ancak nihai kararı mahkemenin verecek. Hatayspor’un yaptığı itiraza MedyaRadar ulaştı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremden en çok etkilenen futbol kulübü Hatayspor olmuştu. Christian Atsu’nun enkaz altında kalarak hayatını kaybetmesi spor dünyasını yasa boğdu. Gençlik Spor Bakanlığı, adeta ekmeğe muhtaç olan Hatayspor’a kucak açtı. Normalleşme devam edene kadar futbol kulübünün Riva’da konaklamasına karar verildi. Depremin izlerini silmeye çalışan Hatayspor, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gönderdiği 4 milyon 944 bin liralık hacizle şoke oldu. Çocukların harçlıklarını deprem bölgesine gönderdiği bir ortamda bakanlığın gönderdiği haciz büyük tepki çekti.

4 MİLYON 944 BİN LİRALIK HACİZ

2023-2024 sezonuna maddi sıkıntılarla giren Hatayspor, 24 Temmuz 2023 tarihinden 5 Kasım 2023 tarihleri arasında bakanlık kararıyla Riva’da konakladı. Ligde tutunmaya çalışan Hatayspor’a 24 Temmuz- 1 Ağustos arasındaki konaklama için 126 bin 600 lira, 2 Ağustos-31 Ağustos 1 milyon 468 bin, 1 Eylül-30 Eylül 1 milyon 551 bin, 1 Ekim-18 Ekim 1 milyon 368 bin, 1 Kasım-5 Kasım tarihleri için ise 196 bin lira olmak üzere toplamda 4 milyon 944 bin liralık fatura kesildi. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konaklama parasını ödemeyen Hatayspor’a haciz gönderdi.

HATAYSPOR İTİRAZ ETTİ

Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, hacizle ilgili "İl Müdürlüğü 5 milyon TL para istedi. Görüşmelerimiz devam ediyor. izden tesisi, 10 Eylül 2023 tarihinde boşaltmamız istenmişti. Biz maçları kendi stadımızda oynayamadığımız için gelirimiz yok zaten Bizim kuruşa ihtiyacımız olduğu bir dönemde bizden para istenmesine anlam veremedik..."şeklinde açıklama yaparken, Hatayspor adına Avukat İsmail Coşkun İstanbul 8’nci İcra Dairesi’ne itirazda bulunuldu. 6 Mayıs 2024 tarihinde yapılan itiraz dilekçesinde borçla ilgili olarak, ‘’Müvekkilimin adresi ödeme emrinde belirtildiği gibi Antakya’dır. Yetkili İcra müdürlüğü Hatay ili sınırları içerisindeki daireler yetkilidir. Bu nedenle İstanbul 8’nci İcra Dairesi’nin yetkisine itiraz ediyoruz. Müvekkilim alacaklı olduğunu iddia eden tarafa hiçbir borcu bulunmamaktadır. Bu nedenle takipte ileri sürülen borç miktarının aslına, işletilen faizlere itiraz etmekteyiz’’ denildi.

HACİZ ŞİMDİLİK DURDU!

Hatayspor tarafından yapılan itiraz, 8’nci İcra Dairesi’nin vereceği karara kadar haciz durduruldu. MedyaRadar’a konuşan Aydın Toköz, ‘Depremin izlerini silmeye çalıştığımız bir ortamda gelen haciz bizi çok üzdü. Gelirimiz yok. İmkansızlıklarla mücadele ederken bu parayı ödememiz imkansız. İtiraz ettik. İcra Dairesi’nin vereceği kararı bekliyoruz’’ diye konuştu.