Medya
04 Eyl 2009 10:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:51

BUGÜN'DEN SAVCI İÇİN SUÇ DUYURUSU!.. İŞTE NEDENİ!..

Bugün Gazetesi Haber Müdürü Güngör Ergün, Askerî Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok hakkında suç duyurusunda bulundu

Bugün Gazetesi Haber Müdürü Güngör Ergün, Hava Kuvvetleri Askerî Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok hakkında kendisini 'tanık' sıfatıyla çağırdığı halde 'sanık' muamelesi yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 
 
Gazetenin 5 Temmuz'da yayımladığı 'Askerî Savcıya Çifte Kınama' başlıklı haber nedeniyle askerî savcı Üçok'un 'gizli belgeyi sızdırma' soruşturması açması üzerine önce şüpheli, sonra da tanık sıfatıyla ifadeye çağrılan gazeteci Ergün ifadelerinin alındığı sırasında tehditlerle karşılaştığını söyledi.


Savcı Üçok'un yardımcısı yüzbaşı Mehmet Çelik'in kendilerine yardımcı olmaması halinde 'ev ve işyerlerindeki bilgisayarlarının aranabileceği' tehdidinde bulunduğunu belirten Ergün, Ahmet Zeki Üçok'un ifade sırasında 'arama kararı' olarak gösterdiği sözde belgeyi iyi niyet göstergesi olarak yırttığını belirtti.


İfade skandalında yaşadıklarını, Üçok hakkında yazdığı şikâyet dilekçesinde de kaleme alan Bugün Haber Müdürü Ergün, Milli Savunma Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundu.


Ergün, yaşadıklarıyla ilgili TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na da başvurdu.


Zaman