Televizyon
07 Nis 2011 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

''BU NASIL MAÇ SPİKERİ? MAÇ MI ANLATIYOR PAZARLAMACILIK MI YAPIYOR?

İki yıldır Türkiye Kupası'nın yayıncı kuruluşu konumundaki TRT'nin yarı final yayını ekran başındakilerin tepkisine neden oldu.

Olur olmadık yerde bant reklamlar bindiren kurum - hem de ekranı daraltmadan - ekran kirliliği yarattı.

Gazeteport'un haberine göre; üstüne üstlük maçın spikeri Kerem Öncel yaptığı yorumlarla herkesi çıldırttı. İlk yarıda Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Simao’ya sürekli soyadıyla hitap eden Öncel, karşılaşma oynanırken ve Beşiktaş ataktayken, "15 nisanda TRT’de yepyeni bir dizi başlıyor. Başrollerini Dolunay Soysert, Vildan Atasever, Mustafa Sandal’ın eşlik ettiği Başrolde Aşk dizini kaçırmamamanızı öneririz" diye kanalda yayınlanacak bir dizinin reklamını verdi. Ancak unuttuğu birşey vardı. O anda Beşiktaş’ın atağı olgunlaşmaya başlamıştı. Bunun üzerine birden bağırdı Öncel... "Bu arada Beşiktaş atağı....... Adeta malını satmak isteyen bir işportacı gibiydi TRT spikeri...

İkinci yarıda da TRT, özellikle önemli pozisyonların tekrarında görüntünün üzerine reklam verdi. Bu yüzden de sporseverler pozisyonların nasıl olduğunu göremedi.  Özellikle Hürriyet’in Quaresma’ya yaptığı sarı kartlık hareketi ağır çekimde veren TRT, o anda herkes nasıl bir faul olduğunu izleyecekken, tam faul yapılan bölgeye reklam bindirmesi ile bunu da göremedi.