Gündem
12 Eki 2010 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

BU KEZ ATİLLA DORSAY KRİZİ ÇIKTI! ALTIN PORTAKAL'DA KRİZ BİTMİYOR!

Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri fotoğraf sergisi açılan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay CHP'li Mustafa Akaydın'a sinirlendi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinde fotoğraf sergisi açılan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, jüri toplantısı nedeniyle geciktiği için kendisini beklemeyip serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a sinirlendi.

Konyaaltı'ndaki Migros Alışveriş Merkezi'nde, sinema eleştirmeni ve Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu Türkiye Temsilcisi Atilla Dorsay'ın, arşivinden derlediği 'Yeşilçam'da Bugün' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sinema sanatçılarının fotoğraflarının yer aldığı serginin açılış kurdelesini, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın kesti. Fotoğrafları tek, tek inceleyen Akaydın, "Türk sinemasının medarı iftiharı sanatçılarımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Serginin açılışına katılan sanatçılar Eşref Kolçak, Kadir İnanır, Yılmaz Köksal, Bulut Aras, alışveriş merkezine gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Antalyalılar, sanatçılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Yarışmaya katılan filmleri inceleyen jüri toplantısında olması nedeniyle, sergisinin açılış törenine yetişemeyen Atilla Dorsay ise Başkan Akaydın'ın, kendisi beklenmeden serginin açılışını yapmasına tepki gösterdi. Dorsay, sergiyi gezen sanatçı arkadaşlarına, "Başkan, ben yokken sergimin alelacele açılışını yapmış, teşekkür plaketini de benim adıma emaneten bir arkadaşıma verip, gitmiş. Bu durumu saygısızlık olarak değerlendiriyorum, huzurunuzda protesto ediyorum" dedi.

Sergi fotoğraflarının baskı kalitesini de beğenmeyen Dorsay'ı sergiyi gezmek için gelen Ulusal Jüri Başkanı Kadir İnanır teselli etti.

Diğer yandan festival etkinlikleri sırasında Kadir İnanır'ı siyah takım elbiseli özel güvenlikçilerin koruması dikkat çekti. Siyah güneş gözlüğü takan, ellerinde telsiz, bellerinde kelepçe olan korumalar, İnanır'ın etrafında etten duvar ördü. Ünlü sanatçıyla hatıra fotoğrafı çektirmek isterken koruma engeline takılan vatandaşlar da İnanır'ı eleştirdi.