Gündem
11 Eki 2010 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR! SABAH- ATV'NİN SATIŞI SÜMEN ALTI MI EDİLDİ?

Sabah-ATV satışına ilişkin olarak hazırlanan ve BDDK'ya sunulan raporun sümen altı edildiği öne sürüldü.

Meclis Anayasa Komisyonu üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından Sabah-ATV satışına ilişkin olarak hazırlanan ve BDDK’ya sunulan raporun sümen altı edildiğini öne sürdü. Kart, tüm ısrarına rağmen içeriği konusunda kendisine bilgi verilmediğini söyledi.

Kart, Sabah-ATV grubu için Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilen 750 milyon dolarlık kredinin geri alınması talebiyle BDDK’ya üç ayrı başvuruda bulunduğunu hatırlattı. 2008 yılında BDDK’nın konuyu Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına aktardığını hatırlatan Kart, şunları söyledi:

“Başbakanlık Teftiş Kurulu, 2 Eylül 2009’da bir rapor hazırlandı ve raporun da gereğinin yapılması için BDDK’ya gönderdi. Ancak, aradan geçen bir yılı aşkın sürede tüm girişimlerime rağmen, rapor içeriğini öğrenemedim. Halkın bankalarından 750 milyon dolar kredi alındı, nüfuz suistimali içinde medya organı yaratıldı. Raporla ilgili BDDK’nın nasıl bir işlem yaptığını bilmek herkesin hakkıdır. Bu anlayışa boyun eğmeyecek, sürecin ve sorumlularının hukuk zemininde hesap vermelerinin takipçisi olacağım”

Kart, BDDK’ya yaptığı başvuruda 750 milyon dolar kredi alan Turkuvaz A.Ş.'nin; sermaye yapısının gerçeğe uygun olmadığını, bu yapılanmada danışıklı ilişkiler içinde olunduğu; Katar’lı şirket Lusall ve Çalık Holding, Çalık Turizm Kültür A.Ş., Gapyapı İnşaat A.Ş., Ahmet Çalık ve Serhat Albayrak'ın "organize bir şekilde kanuna karşı hile" teşkil eden bir yapılanma ve ilişki içinde olduğunun ortaya çıktığını savunmuştu.
 
Gazeteport

ETİKETLER
#ATV #sabah #atilla kart