Gündem
07 Nis 2024 10:48 Son Güncelleme: 07 Nis 2024 11:01

Bu bir ‘yangından mal kaçırma’ haberidir... Tatlı tatlı imzalamışlar!

31 Mart seçimlerinden sonra görevi devralan CHP’li başkanların koltuğa oturduktan sonra ilk açıklamaları ‘Kasa bomboş’ oldu. Seçimi kaybeden belediye başkanlarının seçimden sonra bile ihale sözleşmeleri yaptığı ortaya çıktı. MHP’den CHP’ye geçen Silivri Belediyesi, seçimden bir gün sonra 20 milyonluk ihale sözleşmesi yapmış. AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar’da 2 milyonluk sütlü tatlı, 4 milyonluk hediyelik kupa sözleşmeleri imza altına aldı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, CHP’nin Türkiye haritasını kırmızıya boyadığı 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturan başkanların ilk sözleri ’Kasa bomboş’ oldu. Kimi belediye seçimden hemen önce, kimi belediyeler de seçimden bir gün sonra ihale

sözleşmelerine imza atmışlar. Eski belediye yönetimi tarafından yapılan o ihalelerin belgelerine MedyaRadar ulaştı. 

199 MİLYONLUK ALIŞVERİŞ ÇEKİ!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘165.000 Adet Gıda Alışveriş Çeki, 99.000 Adet Giysi Çeki ve 99.000 Adet Eğitim Seti Çeki Alımı İşi’ adı altına bir ihale yaptı. Yaklaşık 206 milyon lira yaklaşık maliyeti olan ihale rekabet koşulları olmadan gerçekleşti. İhaleye sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ AŞ katıldı. Belediye ile şirketi 199 milyon 650 bin liraya sözleşme imzaladılar. Sözleşme tarihi ise seçimden sadece dört gün önce gerçekleşmiş. Seçimden 10 gün önce de yine aynı şirkete 86 milyon 550 bin liralık ‘Yemek hizmet alım’ ihalesi yapılmış .

SEÇİMDEN BİR GÜN SONRA İMZALANMIŞ

MHP’den CHP’ye geçen Silivri Belediyesi de seçimlerden bir gün sonra 20 milyonluk bir ihaleye imza atmış. Belediyenin ‘Silivri Geneli Kamu Hizmet ve Belediye Binalarının Tadilat Bakım Onarım ve Yapım İşi’ adıyla yaptığı ihalenin yaklaşık maliyeti 20 milyon 753 bin lira olarak belirlendi. İhaleye iki firma davet verdi. Belediye, 20 milyon 607 bin lira teklif veren Berat Demirci ile sözleşme imzaladı. İhale sözleşmesi ise 1 Nisan 2024 tarihinde, yani seçimin hemen ertesi gün yapıldı.

TATLI YEMİŞLER HESABI DEDETAŞ’A ÖDETMİŞLER!

Üsküdar Belediyesi’nin 84 bin baskılı kupa alım ihalesi düzenledi. Dört firmanın teklif verdiği ihalede sadece Sembol Amblem isimli firmanın teklifi geçerli sayıldı. Rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşen ihalenin sözleşme bedeli ise 4 milyon 707 bin lira oldu. İhale sözleşmesi 2 Nisan 2024’te, yeni başkan Sinem Dedetaş mazbatayı almadan önce imzalandı.

Aynı tarihte bir ihale sözleşmesi daha yapıldı. Sadece Burak Gökırmak isimli yüklenicinin katıldığı ‘Sütlü tatlı alım’ ihalesinin sözleşmesi imzalandı. İhale cetvelinde ne kadar tatlı alınacağına dair en ufak bir detaya yer verilmedi.

‘DEPREM’ KILIFIYLA 6 MİLYON GÖTÜRMÜŞLER

MHP’den CHP’ye geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde de benzer bir ihale gerçekleşti. ‘Deprem, salgın hastalık ve doğal afet ’ kılıfıyla pazarlık usulü yapılan ihalenin sözleşme bedeli 6 milyon lira oldu. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihaleye sadece Manisa Dağıtım ve Pazarlama şirketi katıldı. İhalenin sözleşme tarihi ise seçim öncesi son mesai günü olan 29 Mart 2024 tarihinde yapılmış.