Gündem
15 Oca 2024 22:21 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 22:23

BTP lideri Hüseyin Baş hakim karşısına çıkıyor

BTP lideri Hüseyin Baş'a, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara'da görülecek.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı yönelik 'FETÖ' iddiaları nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yarın saat 09.30’da Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 29 Ocak 2022’de Trabzon’da ‘Benim’ belgeselinin üçüncü bölümü galası için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Bekir Bozdağ’ın adalet bakanı yapılmasına ilişkin iddialarda bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Adalet Bakanımız değişmiş. Kim geldi yerine? Bekir Bozdağ. Peki, Bekir Bozdağ ne zaman görevden alındı? 15 Temmuz'dan sonra. Görevden alındığında hepimiz şunu demedik mi? Bu adam FETÖ'nün faaliyetlerine yakın bir kişi olduğu için herhalde görevden alındı, maksat buydu herhalde. Yerine kim geldi? Bugün en son Abdülhamit Gül vardı. Abdülhamit Gül'ü görevden alıp şimdi tekrar Bekir Bozdağ'ı göreve getirdiler. Bunun iki açıklaması olabilir. Ya siz Bekir Bozdağ'a yanlış yaptınız, bu adamın FETÖ ile hiçbir alakası yoktu, ya da şu anlamı vardır; sen bugün tekrar FETÖ'yle bağlarını güçlendiriyorsun.”

Baş’ın bu sözlerinin ardından hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldı. Baş, açılan dava nedeniyle yarın hakim karşısına çıkacak. Davanın ilk duruşması yarın sabah 09.30’da Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.