Gündem
03 Haz 2011 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

BÖYLE BİR CÜMLE BİLGİ VE DENEYİMLERİME HAKARET SAYILIR!

Zaman'ın dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un siyasi partilere mesaj gönderdiği isim olarak açıkladığı iletişim uzmanı Nuran Yıldız neler söyledi?

Zaman Gazetesi'nin bugün manşetinde yeralan 367 krizinin perde arkası başlıklı haberine Genelkurmay'dan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Nuran Yıldız'dan da yalanlama geldi.

İşte Nuran Yıldız'ın www.nuranyildiz.com sitesine koyduğu o açıklama...

AÇIKLAMA

3 Haziran 2011 tarihli Zaman Gazetesinde Serkan Sağlam imzasıyla adımın da geçtiği bir haber yayınlanmıştır.

Söz konusu haber ve haberin kaynağı bilgiler tamamıyla gerçek dışıdır.

Uzmanlık alanı “siyaset ve iletişim” olan birinin Sayın Erkan Mumcu’yu ya da başka siyasetçileri tanıması kadar doğal bir durum yoktur. Ancak haberinizde yer alan Sayın İlker Başbuğ’un mesajını Sayın Erkan Mumcu’ya ya da başka siyasetçilere ulaştırdığıma dair bilgi tamamıyla gerçek dışıdır. Üstelik Sayın Başbuğ’a danışmanlık yapmadığımı, benim danışmanlığını yaptığım ya da yapacağım herhangi bir kurumun bu şekilde iletişim hatalarını yapamayacağını kamuoyuna defalarca açıklamıştım.

Kaldı ki hiç kimse tarafıma “Anayasa Mahkemesiyle konuştuk, AKP’yi kapatacaklar. Erdoğan; Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahele edecek. Size yeni oluşum sözü veriyoruz” gibi mantık dışı bir ifadeyi söyletemez. Böyle bir cümleyi kurmak bile benim siyasi ve akademik bilgi ve deneyimlerime hakaret sayılır.

Bilgilerinize sunarım. 03.06.2011

Doç. Dr. Nuran YILDIZ