Polemik & Kulis
08 Şub 2020 13:06 Son Güncelleme: 08 Şub 2020 13:21

Boşnaklara hakaretten ceza almıştı! Rasim Ozan Kütahyalı medyaya geri döndü!

“Kusturmalı Boşnak Saksosu” diyerek Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunan ve 10 ay hapis cezası alan Rasim Ozan Kütahyalı, medyaya geri döndü.

Rasim Ozan Kütahyalı, Gökçeklerin kanalı Beyaz TV’de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında “Kusturmalı Boşnak Saksosu” diyerek Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunmuştu. Rasim Ozan Kütahyalı’nın hakareti sonrasında Boşnaklar protesto gösterileri yapmış ve Kütahyalı hakkında suç duyurularında bulunmuştu.

Bunun üzerine Sabah gazetesi Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazılarına son verirken, Beyaz TV’de Kütahyalı’yı programdan çıkardı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve hükümet yetkililerinden de Kütahyalı’ya tepkiler gelmişti.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklara hakareti nedeniyle, İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı. Mahkeme, Kütahyalı’ya "halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve iyi hal indirimi de uygulamamıştı. Duruşmalara katılmayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı için de davanın avukatları, Boşnak halkına olduğu gibi Türk adaletine de saygısının olmadığını söylemişlerdi.

ROK MEDYAYA DÖNÜŞ YAPTI

“Kusturmalı Boşnak Saksosu” diyerek Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakareti nedeniyle kamuoyunun, Boşnakların, hükümetin tepkisini çeken, Sabah gazetesi ve Beyaz TV’den gönderilen Rasim Ozan Kütahyalı, hükümete yakın Güneş de yazar olarak başladı.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın ilk yazısı bugün TürkMedya bünyesindeki Güneş’in sitesinde yayımlandı.