Dünya
26 Mar 2024 12:22 Son Güncelleme: 26 Mar 2024 12:27

Bolsonaro, 2 gün Macaristan Büyükelçiliği'nde 'saklanmış'

The Guardian'ın haberine göre Brezilya Dışişleri Bakanlığı, Macaristan Büyükelçisi Miklós Halmai'den Jair Bolsonaro'nun neden Macaristan Büyükelçiliğinde saklandığını açıklamasını istedi.

8 Şubat'ta Brezilya polisi eski başkan Jair Bolsonaro'nun pasaportuna el koymuş ve Bolsonaro'nun seçimi kaybetmesinin ardından ülkede bir darbe planlamakla suçlanan iki eski yakın ismini tutuklamıştı. Dört gün sonra bir kamera Boslonaro'yu Brezilya’daki Macaristan büyükelçiliğinin girişinde beklerken görüntüledi. Elçilikten bir kişi ise elçilik kameralarının görüntülerini basına sızdırdı. Eski Brezilya Devlet Başkanı iki gününü Macaristan Büyükelçiliğinde geçirdi ve burada Macaristan Büyükelçisi ile de görüştü. Bolsonaro yabancı bir devletin büyükelçiliği topraklarında tutuklanamaz.

“DURUMUMDAN ENDİŞELENEN ARKADAŞLARIM VAR”

Bolsonaro bu durumu; “Büyükelçilikte bulunduğumu inkar etmiyorum. Başka nereye gittiğimi söylemeyeceğim. Benim için endişelenen bazı devlet başkanlarıyla arkadaşlığım var. Onlarla ülkemizin menfaatine olan şeyler hakkında konuşuyorum. Belirtilenin gerisi spekülasyon” demişti.

Eski başkanın avukatları yaptıkları açıklamada Bolsonaro'nun büyükelçiliğe "dost bir ülkenin yetkilileriyle temas kurmak için" gittiğini söyledi.