Gündem
20 Ara 2023 10:24 Son Güncelleme: 20 Ara 2023 10:39

Biyonik Gazeteci Şenol Goncagül yaşamını yitirdi!

Trakya’nın tanınmış gazetecisi Şenol Goncagül yaşamını yitirdi. Goncagül 3 Kasım’da beyin kanaması geçirmişti. Gazeteci Goncagül pandemi de Kovid-19 yakalanmış ve tam 23 gün entübe olarak uyutulmuştu. Goncagül’ün tedavisi sırasında, 3 kez kalbi durdu ve çoklu organ yetmezliği sonucu 8 kez diyalize sokuldu. ”Biyonik Gazeteci” ve “Yedi canlı Şenol” olarak anılan Şenol Goncagül, 40 gün sonra normal servise alınmış, hastaneden çıktıktan sonra da geçici felç yaşamıştı.

Kırklareli ile Lüleburgaz ilçesinde yıllarca yerel ve ulusal gazetelerin temsilciliğini yapan, Yeşilyurt Gazetesi İnternet Haber Sitesi Yazı İşleri Müdürü Şenol Goncagül 56 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

GAZETECİ GONCAGÜL 3 KASIM’DA BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ!

Superhaber'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre; duayen gazeteci Goncagül, 3 Kasım 2023 tarihinde rahatsızlanarak Babaeski Devlet Hastanesi Acil servise kaldırıldı. Hastanede yapılan muayene sonrasında Şenol Goncagül’ün beyin kanaması geçirildiği anlaşıldı ve Çorlu Vatan Hastanesi’ne sevk edildi.Tedavisi daha sonra Lüleburgaz’da ki özel bir hastanede devam eden Goncagül aradan geçen zaman içinde kendine geldiği ve isteklerini gözleri ile yerine getiriyordu.Talihsiz gazeteci Şenol Goncagül bugün öğlen saatlerinde solunum yetmediği sonucu hayatını kaybetti. İki kız babası olan Goncagül’ün cenazesinin 20 Aralık Çarşamba günü, Lüleburgaz'ın Ahmetbey beldesinde Karşıyaka Camii’nde kılınacak öğlen namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

KOVİD 19 HASTALIĞINDA MUCİZE ESERİ YAŞADI VE TIP LİTARATÜRÜNE GİRDİ!

Trakya’da çok sevilen ve hafızalarda yer edinen bir çok olayı ortaya çıkaran ayrıca çok sayıda ödül alan Şenol Goncagül 3 Kasım’da beyin kanaması geçirmişti. Gazeteci Goncagül pandemi de Kovid-19 hastalığına yakalanmış ve tam 23 gün yoğun vakumda entübe olarak uyutulmuştu. Goncagül’ün tedavisi sırasında, 3 kez kalbi durdu ve çoklu organ yetmezliği sonucu 8 kez diyalize sokuldu. ”Biyonik Gazeteci” ve “Yedi canlı Şenol” olarak anılan Şenol Goncagül 40 gün sonra normal servise alınmış hastaneden çıktıktan sonra da geçici felç yaşamıştı. Goncagül’ün korona virüsten mucize olarak kurtulması yazılı ile görsel medyada haber olmuş ve tıp liraratürüne girmişti.

GONCAGÜL YAŞADIKLARINI HASTA YATAĞINDA ANLATMIŞTI!

Pandemide korona virüse yakalanan gazeteci Şenol Goncagül, hasta yatağında yaşadıklarını SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e anlatmıştı. Goncagül, ”Korona virüsü testim pozitif çıktıktan sonra, sadece Kırklareli Devlet Hastanesine yattığımı biliyorum. Bir çok şeyi hatırlayamıyorum ve idrak edemiyorum. Beni 3 gün sonra Edirne Trakya Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Bölümü’ne yollamışlar. Benim için ‘Ertesi güne çıkmaz’ diye söylenmiş. Ben burada tam 23 gün yoğun bakımda uyutulmuşum. Bu sırada 3 kez kalbim durmuş ve çoklu organ yetmezliği yaşadığım için yoğun bakımda iken beni 8 kez diyalize sokmuşlar. Her seferinde kefeni yırtmış ve yeniden yaşama dönmüşüm. Aileme her gün “Durumu çok ağır. Her an kaybedebiliriz, hazırlıklı olun.” denmiş. Günlerce büyük endişe ile hastane kapılarında perişan olmuşlar. Hatta çok üst düzey bir devlet görevlisi bir toplantıya girdiğinde, “Maalesef gazeteci Şenol Goncagül ağabeyimizi kaybettik. Bu hastalığın hiç şakası yok Mevlüt, her şeye rağmen nefes almak çok büyük bir nimet. Aman, çok ama çok dikkat edin.” şeklinde konuşmuştu.

 

HAYATINI KAN KANSERİNE YAKALANAN KIZINA ADAMIŞTI!

Gazeteci Şenol Goncagül gazetecilikle beraber henüz 12 yaşında iken lösemiye yakalanan kızı Yasemin Goncagül’ün sağlığına kavuşması için çok uğraşmıştı. Şenol Goncagül’ün kızı Yasemin ilaç tedavisiyle tam kurtuldu derken hastalık 2.5 ay sonra tekrar etti. Ama o pes etmedi. Gazeteci baba, bu kez ilik kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren televizyonlar da canlı yayın yaptı. Beyaz'dan Gülben Ergen'e kadar bir çok ünlü seferber oldu. Türkiye'de ve yurtdışında birçok insan ilik örneği verdi. Ancak Yasemin'e uygun ilik bulunamadı. Ve Yasemin Goncagül gazeteci babasının olağanüstü çabaları ve moral vermesi ile ilik nakli olmadan tam 6 yıl sonra azmiyle hastalığı yenmeyi başardı. Hastalığı tamamen yendikten sonra 5 yıllık izleme süresini de bu yıl geride bırakan genç kız yıllar sonra evlendi. Kızıyla birlikte verdiği mücadeleyi 'Merdivenden düşmek' ismini verdiği bir kitapta anlatan gazeteci baba Şenol Goncagül "Merdivenden düştük ama toparlandık tekrar yolumuza devam ettik. Kızımla birlikte verdiğimiz mücadeleden galibiyetle çıktık. Şimdi damadımla birlikte ona iyi bakmaya devam edeceğiz.”demişti.