Televizyon
18 Ağu 2011 20:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

BİR ROMAN DAHA FİLM OLUYOR

Dizi ve film yapımcılarının en münbit kaynağı olan romanlar serisine bir yenisi daha eklendi. İşte film olacak o roman...

Filmde Şems-i Tebrizi’yi ünlü oyuncu Hassan Mesut oynayacak. Yazar Sinan Yağmur’un ‘Aşkın Gözyaşları Hz.Mevlana’ ve ‘Aşkın Gözyaşları-Şems-i Tebrizi’ adlı kitaplarından uyarlanacak sinema filminin çekimlerine ekim ayında başlanacak.

Mevlana’nın felsefesini ve geçtiği yolları dünyaya tanıtacağı ifade edilen “Aşkın Gözyaşları” filminin yapımcısı Eda Sürmeli, “Hz.Mevlana’nın ‘Yaşadığım sürece Kur-an’ın kölesiyim, ben seçilmiş Hazreti Muhammed’in ayağının tozuyum’ sözünün üzerine harekete geçtik. Filmin ana konusu bu”dedi.

Mevlana’nın felsefesini dünyaya duyurmak için, 5 yıldan bu yana çalıştıklarını, Mevlana’nın hayatı hakkında birçok eser araştırdıklarını belirten Sürmeli, “Uzun ve titiz çalışmalar sonucu, yazar Sinan Yağmur’un, ‘Aşkın Gözyaşları-Hz. Mevlana’ ve ‘Aşkın Gözyaşları-Şems-i Tebrizi’ adlı romanlarını gerçeğe en yakın biyografik romanlar oldukları ve 2010 yılında en çok satılan, tercih edilen eserler oldukları için, sinema filmine uyarlamayı uygun gördük” diye konuştu.

Nicolas Cage’ten vazgeçtik

“Filmimizi, dünyaca ünlü bir yönetmene teslim etmek istiyoruz ve bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor” diyen Sürmeli, yönetmen olarak ilk önce ünlü yönetmen ve oyuncu Nicolas Cage’yi düşündüklerini ancak bazı nedenlerle vazgeçtiklerini kaydetti.

Filmin oyuncu kadrosunun da netleşmek üzere olduğunu ifade eden Sürmeli, “Ancak bu aşamada sadece Şems-i Tebrizi’yi ünlü oyuncu Hassan Mesut’un (Ghassan Massoud) oynayacağını söyleyebilirim” dedi.

Gelirin yüzde 70’i Somali’ye

İki bölüm olacak Aşkın Gözyaşları filminin çekimleri Konya, Kayseri, Karaman ve Kırşehir’de yapılacak. 40 ülkede gösterime girmesi hedeflenen filmin gelirlerinin yüzde 70’inin ise Somali’ye bağışlanacağı belirtildi.