Medya
20 Mayıs 2013 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

BİR GAZETE YÖNETİCİSİ DE ÇIKIP...MEHMET Y.YILMAZ GENEL YAYIN YÖNETMENLERİNİ BOMBALADI!

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz Başbakan'ın davetlisi olarak Amerika'ya giden gazetelerin Genel Yayın yönetmenlerini soru sormamakla suçladı.

Başbakanın Amerika gezisinde gazetelerin Genel Yayın Yönetmenlerini toplayarak Başkanlık sistemi ile ilgili bir açıklama yapması Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz’ın köşesinde yer buldu.

GENEL YAYIN YÖNETMENLERİ BAŞBAKAN’A SORU SORAMIYOR

Mehmet Y. Yılmaz, Genel Yayın Yönetmenlerini Başbakana soru soramamakla suçladı.

Yazısında Başbakanın da demagoji yaptığını yazan Yılmaz, Başkanlık sitemi konusunda Başbakanın samimi olmadığını gazetecilerin de bu konuda Başbakana soru soracak cesaretlerinin olmadığının altını çizdi.
Yazı şöyle başlıyor:

BAŞBAKAN TARTIŞMAKTAN KAÇINIYORSUNUZ DİYOR

"Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da gazetelerin genel yayın yönetmenlerini toplamış ve açıklamalarda bulunmuş.

Şöyle diyor: “Başkanlık sisteminin tartışmaya açılmasını istiyoruz. Neyi kabul ettiniz ki, bunu tartışmaktan kaçınıyorsunuz? Başkanlık olursa hangi zihniyet tasfiye olur? Herhalde kendi zihniyetlerinin tasfiye olmasından endişe ediyorlar”.

Demagoji bu siyaset sınıfının en iyi yaptığı iş sanırım. Halkın olayları yakından takip etmediğini bilirler, onun için kolayca gerçekleri çarpıtabilirler.

Başbakan’ın “Tartışmaktan kaçınıyorsunuz” dediği sistemi tartışmaktan kaçınanlar kimlerdir?

"TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ"

Ben yanıtını söyleyeyim: Başbakan’dan makamsal ulufe bekleyen ve adının başında nasıl olduysa profesör gibi unvanlar da bulunan bir takım zevat!

Onlar tartışmıyorlar, çünkü icat ettikleri “Türk tipi başkanlık sisteminin” demokratik herhangi bir sistemle, ne başkanlık sistemiyle, ne de parlamenter sistemle bir ilgisi olmadığını biliyorlar. Tartışmaktan kaçınmalarının nedeni bu ve halkın bu tartışmalar sonucunda gözünün açılabileceğinden endişe ediyorlar.

Gazete köşelerinde, toplantılarda soruluyor: Neden sizin önerdiğiniz sistemde güçler ayrılığı prensipleri ihmal edilmiş? Neden sizin önerdiğiniz sistemin bir benzeri hiçbir demokratik ülkede yok? Neden madem başkanlık sistemi istiyorsunuz, bunun en iyi örneği olan ABD sistemini önermiyorsunuz?

Cevap “tısssss”!
Çünkü bunlara verilecek cevapları yok.
Onun yerine demagojiye gaz veriyorlar. “Tartışmak istiyoruz, tartışmıyorsunuz” diyorlar.

BİR GAZETE YÖNETİCİSİ DE ÇIKIP...

 O kadar gazete yöneticisinden biri de çıkıp neden bu meseleye dikkat çekemiyor, onu da anlayamıyorum.
“Efendim sizin önerdiğiniz sistem tartışıldı, demokratik bulunmadı. Yürütme, yargı ve yasamanın bir tek adamın emrine girmesi eleştiriliyor. Ama sizin bunlara yanıtlarınızı duymadık, şimdi açıklar mısınız” diyemiyor!
O da bunu soracak kimse olmadığını bildiği için sallıyor da sallıyor! Yok tartışamamışlar da, tasfiye edilmekten korkmuşlar da vs!