Gündem
21 Nis 2011 19:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

BİLİŞİM MUHABİRLERİ DERNEĞİ'NDE YENİ DÖNEM

İstanbul'da yapılan Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Genel Kurulu'nda derneğin yeni yönetimi belirlendi.

Derneğin Olağan Genel Kurulu, 21 Nisan 2011 tarihinde HP’nin İstanbul’daki Genel Merkezine gerçekleştirildi.  

Yeni yönetimin belirlendiği genel kurul toplantısında, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na halen bu görevi yürüten BThaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Sarı getirildi. Derneğin başkan yardımcısı olan Fortune Türkiye’den Kerem Özdemir yeni yönetimde de bu görevini devam ettirecek. Yeni Şafak gazetesinden Melih Bayram Dede yeni yönetimde üye sıfatı ile görev alırken, CHIP dergisinden Cenk Tarhan da Genel Sekreter olarak çalışmalara katılacak. Ayrıca Shiftdelete.net’ten Hakkı Alkan Sayman, Bilgi Çağı’ndan Melih Çelik Veznedar ve BTnet.com.tr’den Levent Daşkıran ise üye sıfatı ile yönetim kuruluna girdi.

Toplantı kapsamında BMD bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar ele alındı. Bu projeleri üstlenecek sorumlular seçildi. Dernek yeni dönemde düzenli buluşmalar ve etkinliklerin yanı sıra üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerini de gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD), 20 Şubat 1998 tarihinde 'Bilişim Muhabirliği'ni gazetecilik mesleğinin bir uzmanlık dalı haline getirmek ve bu doğrultuda faaliyet göstermek misyonuyla kuruldu.

Dernek üyesi olan bilişim haberci, yorumcu, editör ve köşe yazarları ile Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesi sürecine katkıyı sağlamak vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.