Medya
06 Eyl 2011 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

BEŞ PARA ETMEZ AYŞE ÖZYILMAZEL! ORAY EĞİN AYŞECİK'E FENA VURDU!

Rahşan Gülşan'a tavsiyelerde bulunan Oray Eğin Ayşecik hakkında ağır bir cümle kurdu. İşte o yazı...

MEDYARADAR - Akşam yazarı Oray Eğin, Habertürk yazarı Rahşan Gülşan'a tavsiyelerde bulunurken satır arasında Ayşe Özyılmazel'e fena vurdu. Eğin, Özyılmazel için "normal şartlarda beş para etmeyecek Ayşe Özyılmazel bile Günaydın'da parlayabiliyor" dedi.

Sıkı durun sert bir sokak kavgası daha geliyor...

İşte Oray Eğin'in bugünkü yazısından ilgili kısım...

Rahşan Gülşan'a tavsiyeler
Eklerden ana gazeteye geçen hiç kimse başarılı olamıyor, işin kötüsü zamanında eklerde yakaladıkları rüzgarı da kaybediyorlar. Şeytanın bacağını kır.

Bunun sebebi 'ek kafası' mı acaba? Aynı gazete, aynı kağıt, hatta aynı logo ama aynı yazı ekte durduğu gibi durmuyor!

Okurun eklerden beklentisi yüksek olmadığı için vasatı daha kolay tolere edebiliyor. Eklerin kendine özgü bir dünyası, konu seçiminde geniş bir özgürlük alanı var. Bu yüzden normal şartlarda beş para etmeyecek Ayşe Özyılmazel diye bir yazar Günaydın'da yazdığı için parlayabiliyor.

Ekleri küçümsemem, önemserim, daha fazla okurum hatta. Bak kaç kere denedi, bir türlü dilini bulamadı Tuna Kiremitçi ama sonunda Kelebek'te parladı. Öyle başyazarlar var ki içi boş, öyle magazin yazarları var ki derinlik katıyor insana.

Ana gazeteye giderken fazla bagajlardan kurtulmak iyi bir adım olabilir: Başta trafik kazalarını, magazin eklerinde yazmanın zorunlu kıldığı herkesle dost olmayı, şirin gözükmeyi, 'şişman ve sevimli kadın' imajını falan eski mahallende bırak. Thomas Friedman'ın Maureen Dowd'a şu tavsiyesini hatırla: 'Mevcut arkadaşlarına sıkı sıkıya sarıl, çünkü bundan sonra dostun olmayacak.'

Her gün önümüze bir 'malzeme' ver, her gün köşende durup bakmak zorunda hissedelim kendimizi. Tek kriterin bu olmalı.

'Daha kaç gün oldu, bu eleştiriler niye' deme: Üç gün çok uzun bir süredir, üç günde kendini konuşturamazsan üç yılda da konuşturamazsın. Ya bu deve, ya bu diyar...

Oray Eğin/Akşam