Medya
27 Haz 2010 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

BEREN SAAT'E USTA TAVSİYESİ; ''SAKIN BALKONLARINI BÜYÜTME!''

Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ, bundan sonra hangi tür rollerde oynamalı?

Tabii dizi olarak. Böylesi bir kitaptan, bu kadar bölümlük dizi çıkartmak, yetenek işi. Senaryo grubunu tebrik etmek boynumuzun borcu. Üstelik her bölümü rating birincisi, özeti de ilk üçte. Başarının ta kendisi. Amaç izlenmek ise, kotaranlara ’Özel prim verilmeli’. Yapımcı Kerem Çatay, öncelikli, emeği geçenleri kutluyoruz.
...
Biraz olayı hafifletelim. Daha ilk bölümü seyredip, romanın sonunu hatırlayınca yıllar öncesine gittik. Babamızın görev yaptığı İskenderun’daki Kanatlı Sineması’nda pek çok yerli film izledik. İçlerinden bir tanesi, ’Mezarımı Taştan Oyun’un yeri ayrıdır. Mavi gözlü merhum Hüseyin Peyda’yı unutmak mümkün değil. ’Aşk, entrika, ölüm’ hepsi bir aradaydı. Kızın cenazesi omuzlarda taşınırken patlatılan uzun hava kulaklarımızdan çıkmaz. İçeride, takılıp kaldı. Behlül’ün, Bihter’in Boğazı gören mezarı başındaki iç dökmelerinde, kuşkusuz ’Taştan Oyun, Olmadı Baştan Oyun’ müziği iyi giderdi. Hele İbo’dan ’Muradı var’ cuk otururdu.

...
Bazı oyuncuların üstüne üniforma gibi yapışan rolleride ele alalım. Bundan sonra ne yapacaklar? Kıvanç Tatlıtuğ, Amerikan Jigolo’nun yerli uyarlamasına iyi gider. Beren Saat, mutlaka komedi de oynamalı. Yine drama soyunursa, tutma olasılığı fazla değil. Ayrıca ’Yıldızını Parlattığı’ yarışmada güldürerek öne çıkmıştı. Olası bir başka tehlikeyi yazalım. Sakın, balkonlarını büyütmesin. Eğer, ’Yastık reklamı’ teklifi gelirse, kaçırmasın. Bu konuda aklımıza ilk gelen firma Yataş! Selçuk Yöntem’e ise iş çok. Kurtlar Vadisi dahil her görevin adamı; ’Gerçek Oyuncu’.

Burhan AYERİ / AKŞAM