Magazin
26 Eki 2006 15:58 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

"BENİM SAVAŞ AY'LA İŞİM BU SAATTEN SONRA KALMAMIŞTIR" DİYEN CEM YILMAZ EKLEDİ:"OSCAR ALSAM DÖVÜP ELİMDEN ALIRLAR"!!!

Cem Yılmaz, Hokkabaz filminin Avrupa galasını Berlin'de gerçekleştirdi.Yılmaz, filmin gösterimin ardından düzenlediği basın toplantısında,Savaş Ay'ın suçlamalarına cevap verdi.İşte o açıklamalar:

Hokkabaz filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu Cem Yılmaz, ne zaman iyi bir iş yapsa eleştiri aldığını ve Oscar alsa bile, bunun dövülüp elinden alınacağını söyledi.
Yılmaz, Hokkabaz filminin Berlin´deki galasından sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ne zaman iyi bir iş yapsam eleştiri yiyorum.
Oscar alsam, dövüp elimden alacaklar" dedi.
Filmin senaryosunu çaldığı yönündeki iddialara cevap veren Yılmaz, "Bu çok ağır bir suçlama. Fikir hırsızlığıyla suçlanmak bizi meşgul ediyor. Bu haksızlıktır. Şimdi bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktığı zaman ne olacak?
Bunun yaptırımı ne olacak?" diye konuştu. İddiaları ortaya atan Savaş Ay´la da hiçbir ilişkisi kalmadığını belirten Yılmaz, "Özür dilemesini beklemiyorum. Ama Savaş Ay´la ilişkim kalmadığını beyan ediyorum" dedi.
Filmin hazırlığı için bir yıl eve kapandığını söyleyen Yılmaz, "Uzun bir çalışma sonucunda bir grubun emeğiyle bu film ortaya çıktı. Bu emeğe saygı duyulması gerekir. Bu suçlamalara diğer filmlerimde de uğramıştım" diye konuştu.
Almanya´da yaşayan Türkler hakkında da film yapabileceğini söyleyen Yılmaz, "Almanya´daki Türkler hakkında film yapabilirim. Ama iyi hazırlanıp, burada yaşayan Türklerin bu filmde kendini bulması gerekir. Öyle rastgele film yapmam" dedi.
Yılmaz, Almanya´daki Türk seyircilerinin hassasiyetlerini iyi bildiğini belirterek, Almanya´daki Türk izleyicilerinin Hokkabaz filmine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade etti.
Basın toplantısına filmin diğer oyuncuları Özlem Tekin, Tuna Orhan ve yönetmen Ali Taner Baltacı da katıldı.
Hokkabaz filmi Almanya´nın birçok kentindeki sinemalarda gösterime girdi.