Gündem
24 Oca 2013 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

BEKİR COŞKUN'A ONUR ÖDÜLÜ!

Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Onur Ödüllleri ve "Yılın En İyileri Ödülleri" dün Feriye Kültür Merkezi Hamdi Saver Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

"Kabataşlılar Derneği Hasan Pulur Gazetecilik Onur Ödülü"ne layık görülen Cumhuriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un ödülünü gazetemiz haber editörlerinden Aykut Küçükkaya, Türk basınının duayenlerinden Hasan Pulur'un elinden aldı.

Küçükkaya, rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılamayan Coşkun'un mesajını katılımcılarla paylaştı. Coşkun mesajında, "Hasan Pulur bizim hepimizin ustasıdır, mesleğimizin yüz akıdır. O onurlu, eğilmez, bilge duruşu nedeniyle zaten hâlâ dimdik ayakta. Yazarlığa ilk heveslendiğimde, onun köşesini okurdum. Bir gün onun adına bir ödülü alacağımı hayal bile edemezdim. Gururluyum..." dedi.

Pulur da ödül törenindeki konuşmasında duygularını paylaşırken, "Geçmişe şöyle bir dönüp baktığımda ne bırakmışız? Satırlar bırakmışım... Bir de Bekir Coşkun'u" diye konuştu.

Ahmet Taner Kışlalı Aydın İnsan Onur Ödülü'nü ise gazeteci-yazar Soner Yalçın, Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı'nın elinden alkışlar altında aldı. Yalçın, "Ahmet Taner hocamız adına verilen bu ödül bugüne kadar aldığım en değerli ödüldür" dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın, Ali Kırca'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin ödül aldığı törende, Kabataşlılar'ın salonun duvarlarına astığı pankart dikkat çekti. Kabataşlılar, Ortaköy'deki komşuları olan Galatarasay Üniversitesi'nin tarihi binasının alevlere yenik düşmesiyle ilgili üzüntülerini, "Yangınınız yangınımız, acınız acımızdır" sözleriyle paylaştı.