Gündem
22 Kas 2011 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

BEDELLİYİ TEK BİLEN RADİKAL OLDU!

Bedelli Askerlik gündeme geldiği ilk günden itibaren herkes kendine göre bir senaryo yazdı.

Kimi basın yayın organları yaş sınırı 25 yaş olacak derken kimi ise 27 yaş olacağını duyurdu. Ancak konu ile ilgili doğru tahmin de bulunan Radikal Gazetesi oldu. Radikal'in bugün yaptığı haberde Bedelli Askerlik yaşının 30 olacağını ve bedelliden yararlanacakların 21 gün dahi askerlik yapmayacaklarını Başbakan Erdoğan'dan önce duyurdu.

İşte o haber:

Radikal'in ulaştığı bilgilere göre Başbakan'ın açıklayacağı bedelli askerlikten 30 yaş ve üstü yararlanabilecek. Bedellide taksit ve peşin seçeneği olacak ve tutar olarak 30 bin TL ödeyecekler. En büyük sürpriz ise bedelliden yararlanacakların 21 gün dahi askerlik yapmayacak olmaları.

Ak Parti Grubu'nda açıklama yapan Başbakan Erdoğan, radikal.com.tr'nin verdiği haberi doğruladı. Erdoğan, 30 yaşından gün almış olanların 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacağını ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacağını açıkladı. Başbakan Erdoğan, yurt dışında 3 yıl çalışanların ise 10 bin Euro bedelle askerlik yapacaklarını, 38 olan yaş sınırı ile 21 gün temel askerlik hizmetini de tamamen kaldırdıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerliğe ilişkin kanun tasarısının bugün itibariyle TBMM Başkanlığına teslim edileceğini kaydetti.

ETİKETLER
#radikal #bedelli