Televizyon
16 Tem 2010 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

BDP'Lİ KAPLAN'IN TAVRI ÜZERİNE SPİKERLER DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın canlı yayında spiker Veyis Ateş'e hakaret etmesine tepki büyüyor..

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın canlı yayında spiker Veyis Ateş'e hakaret etmesine tepki büyüyor..

Spikerler Derneği Hasip Kaplan'ın varnını kınayan şu açıklamayı yaptı:

Geçtiğimiz günlerde TVNET televizyonunda yayınlanan Bakış Açısı programına telefonla katılan BDP Şırnak Milletvekili Sayın Hasip KAPLAN, program sunucusu ve TVNET’in Ana Haber Spikeri ve Spikerler Derneği Genel Başkanı Veyis ATEŞ’e yayın esnasında ağır ifadeler kullanmıştır.

Sayın KAPLAN’ın sesini yükselterek stüdyoda bulunan diğer konuklara alçaltıcı ifadeler kullanması ve programdaki gerginliği artırıcı bir üslupla konuşmaya başlaması üzerine ortamı sakinleştirmeye çalışan Veyis ATEŞ, Sayın KAPLAN’ı yatıştırmaya çalışmış; ancak Hasip KAPLAN “İşinize gelmediği zaman konuşturmuyorsunuz. Hadi oradan. Saygısız herif. Terbiyesiz herif.” diyerek Veyis ATEŞ’e ağır hakaretlerde bulunmuştur.

Hasip KAPLAN’ın bu çıkışı üzerine derneğimizin genel başkanı Veyis ATEŞ,  izleyiciye saygı gereği, Sayın KAPLAN’la yaptığı telefon bağlantısını sona erdirmiş ve yine de Hasip KAPLAN’dan özür dilemiştir.

Millet iradesinin en üst düzeyde temsil edildiği TBMM’nin bir üyesi olarak Sayın KAPLAN’ın bu konuşma üslubu; görevi kamuoyunu aydınlatmak ve tarafların tartışmalı konulardaki görüşlerini seyirciye sunmakla görevli bir meslektaşımıza ve dolayısıyla kamuoyuna bir hakaret niteliği taşımaktadır. 

Sayın KAPLAN’ı, temsil ettiği iradenin sorumluluğu adına, meslektaşımızdan ve kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla.

SPİKERLER DERNEĞİ
www.spikerlerdernegi.com