Gündem
20 Mayıs 2014 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

BBC'den Erdoğan'ın 'İki tane figürana madenci yakını rolü oynattılar' sözlerine yanıt!

Başbakan Erdoğan'ın BBC'nin haberi hakkında 'İki tane figürana madenci yakını rolü oynattılar' sözlerine BBC'den yalanlama geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında, BBC Türkçe'den Rengin Arslan'ın haberinde yer alan Soma faciasında ölen madencilerin yakını olduklarını savunan ve daha önce korkudan AKP’ye oy verdiklerini ama yaşananlar sonrası pişman olduklarını öne süren iki başörtülü kadın haberine tepki gösterdi.

Erdoğan, BBC'nin haberi hakkında “İki tane figürana madenci yakını gibi rol yaptırıp dünyaya servis ediyorlar. Bir başka zavallı AKP'ya oy verenler evlat acısı yaşasın diyor. Uluslararası basına da yalan servis ediyorlar” ifadelerini kullandı. BBC Türkçe, Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından 'haberimizin arkasındayız' diyerek söz konusu iddiaları yalanladı. 

BBC Türkçe tarafından yapılan açıklama şöyle:

"BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan’ın 15 Mayıs günü, Soma’daki mezarlıkta, o sırada zaten medyaya konuşmakta olan kadınların görüntülerini içeren 59 saniyelik video klibini BBC Türkçe’nin canlı anlatım sayfasında ve daha sonra da multimedya sayfasında yayınladık. BBC Türkçe bu kadınlarla mülakat yapmamıştır. Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, iki kadın medyaya konuşurken görüntülerini almıştır. Madenci eşi olduklarını da teyit etmiştir. Bu nedenle haberimizin tamamıyla arkasındayız."