Gündem
13 Nis 2010 23:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

BBC WORLDWIDE İŞ ORTAĞI ARIYOR!.

BBC Worldwide, dergi bölümünde yer alan sorumluluklarını paylaşmak üzere iş ortağı arıyor...

BBC Worldwide, üst düzey kesime hitap eden ve Top Gear ve RadioTimes dergilerinin sorumluluklarını paylaşmak üzere iş ortağı arayışı içerisinde. Yaklaşık 8 ay süren stratejik değerlendirmenin ardından alınan karara göre, bugün BBC Magazin servisi aktif olarak bu konuda iş ortağı arayışları olduğunu onayladı.

Brandrepublic’te yer alan habere göre, kurum iş ortaklığının ne yönde olacağına ilişkin tam açıklama yapmazken, satışa ilişkin herhangi bir anlaşma veya lisans hakkı tanınıp tanınmayacağı yönünde net bir bilgi bulunmuyor.

BBC Magazine direktörü Peter Phippen, geçtiğimiz cuma günü çalışanlarına gönderdiği email’de birleşmeye yönelik potansiyelin olduğunu bildirdi. Gelecek haftalarda bu görüşmelere başlanacağını kaydetti. Phippen, BBC’nin değerlerini anlayabilecek bir firma ile ortaklık anlaşmasına gidilebileceğini kaydetti.

BBC Magazine portföyü içerisinde ayrıca Good Food, Gardeners World ve Lonely Planet gibi dergiler bulunuyor.

Geçtiğimiz ay BBC Başkanı Mark Thompson, BBC’nin faaliyet alanını daraltarak bazı yayınlarda kesintiye gideceklerini açıklamıştı. Bu planlarda iki radyo istasyonunun kapatılması ve BBC’nin internet faaliyetlerinin 2013 yılına kadar yarı yarıya azaltılması hedefleri bulunuyor.

Kapatılacak olan radyolardan birincisi İngiltere’deki Asya kökenli dinleyicilere hitap eden dijital bir kanal, diğeri ise Radio 6 adlı müzik kanalı.

Thompson, “yazılı basından daha çok dijitale” destek vereceğini duyurduğunda, dergilerin BBCWorldwide için gelecekteki rolü de belirlenmiş oldu.

(MediaCat Online)

 

ETİKETLER
#bbc worldwide