Gündem
21 Eki 2010 14:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

BAYRAMPAŞA HASTANESİ BAŞHEKİMİ'NDEN YENİ ŞAFAK'A BEDDUALI TEKZİP!

Yeni Şafak'ın "BDDK sessiz vatandaş sahipsiz" başlıklı haberinde kullandığı bir fotoğraf tekzibe neden oldu.

Bayrampaşa Hastanesi başhekimi Fahrettin Özkan, Yeni Şafak’ta yayınlanan bir haberde kullanılan fotoğraf nedeniyle tekzip kararı aldırdı.İşte o ilginç tekzip...

Başhekim: Abonelerinizi iptal ettireceğim

13 Eylül 2010 Pazartesi günlü gazetenizin 5. sayfasında yayınlanan "BDDK Sessiz Vatandaş Sahipsiz" başlıklı haberinizin içinde hastanemize ait bir resmin yer almasını şiddetle kınıyorum. Zira:

1- Bu resim gazetenizin çektiği resim değil, bir başka gazeteden alınmış.

2- Bir başka gazeteden alınan ve ne amaç güttüğünü bilmediğiniz bir resmi (iyi yada kötü) ne hakla yayınlayabiliyorsunuz.

3- Yayınladığınız resmin o kurum yada kurumun başındaki kişiler hakkında nasıl bir sonuç doğuracağını (ne hakla) düşünmeden yayınlayabiliyorsunuz.

4- Yayınlayabiliyorsanız, neden (benim de abonesi olduğu ve bu günden itibaren abonemi iptal ettirdiğim) gazetenizde, her gün "falan gazete şu yalan haberi yaptı, filan gazete şu uydurma haberi yayınladı" diye haberler yazılıyor.

5- Bütün bunlar gösteriyor ki hiçbir gazetenin birbirinden farkı yokmuş meğer, biz bu güne kadar boşuna gazeteler arasında fark var zannedip sizi tercih ediyormuşuz.

6- Hadi bir haber yazıyor ve bu hiç alakasız resmi kullanıyorsunuz, neden kul hakkına yol açmayacak şekilde, hiç değilse hastane ismi belli olmayacak şekilde kullanmıyorsunuz.

7- Bu saçma ve yalan haber ve resim yüzünden, Bakanlığımızca hakkımızda açılan soruşturma sonucunda ben yada hastanemizden suçsuz biri ceza alır, yada görevden alınırsa, bunun hesabını bu dünyada yada öbür dünyada verebilecekmisiniz.

8- Düşünelim ki bir gazeteden bu resmi aldınız, hiç sormadınız mı bu diğer gazete o zaman birkaç sayı sonra bizden defalarca özür dilemiş ve de bu yalan haberi tekzip etmiş olabilir.

9- Bu nasıl gazetecilik ki, birhukuki daşınmanınızca yada sorumlu birince hiç sorup soruşturulmadan, doğruluğu, yada nelere yol açacağı, bir haksızlığa yol açabileceği düşünülmeden böyle yayınlanabiliyorsunuz

10- O zaman Kıbrıs’da cami yakıp Yunanlıların üzerine atan Sabri YİRMİBEŞOĞLU ile aranızda ne fark var, neden yadırgıyorsunuz ki.

Gelelim bu resimdeki görüntüye:

Sene 2005, hastanemizin maaş promosyon ihalesini Akbank Bayramşapa şubesi kazandı. Hastaneler 24 saat çalışan ve insan sağlığı ile uğraşan bir kurum olduğundan 500 çalışanımızın mesai saatlerinde tek tek bankaya girip hesap açmaları imkansız olduğundan, bizzat ben bankanın taa Genel Müdürüne çıkarak özel izin aldım ve hastanenin önüne 2 elaman ile bir masa kurdurtarak hesaplarımızın (çalışanlarımız bankaya gitmeden) burada açılmasını sağladım. Sizin bu resmi bulup yayınlayan ve buna izin veren akıllılar gibi, diğer gazetenin bir akıllı muhabiri de o zaman kredi kartı pazarlaması zannedip bu resmi çekmiş ve aynı şekilde yayınlamışlardı. O gazetenin de hastanemizde 22 abonesi vardı ve hepsini bizzat ben iptal ettirdim. Şu an gazetenizin kaç abonesi olduğunu araştırıyorum. Onları da en kısa zamanda tespit ettirip iptal ettireceğim ve inanın Hürriyet ve Cumhuriyet bile alsalar bu kadar vebalde kalmayacaklarını söyleyeceğim onlara. Zira onların zihniyeti belli en azından. Bu kadar zararlı olamaz insanlara.

Sonuç olarak bu haberin sorumlularına tüm hastane olarak hakkımızı helal etmediğimizi bilmenizi isterim. Allah doğru ve gerçeklere uygun olmaya çalışanların yardımcısı olsun, buna dikkat etmeyerek başkalarının mağduruyetine sebep olanlarında gereğini yapsın diyorum.