Gündem
28 Haz 2023 20:14 Son Güncelleme: 28 Haz 2023 20:18

Bayramı İstanbul'da geçirecek olanlara uyarı!

İstanbul Valiliği, megakent için sağanak yağış uyarısı yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, yağışların akşam saatlerine kadar süreceği belirtilerek, "Meteorolojik verilere göre; 29 Haziran Perşembe günü İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası'nda gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği, yarın megakentin kuzeyi ve Anadolu Yakası'nda sağanak yağışın etkili olacağını belirtti. Valilikten yapılan açıklamada, "Akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlara karşı tedbirli olunmalıdır." denildi.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ YAĞIŞ GELİYOR

Kurban Bayramı tatili nedeniyle sessizliğe bürünen İstanbul'a sağanak yağış uyarısı geldi. İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı'nın ikinci günü (yarın) sağanak yağışın etkili olacağını belirtti.

"AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK"

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Meteorolojik verilere göre; 29 Haziran Perşembe günü İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası'nda gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlara karşı tedbirli olunmalıdır."

METEOROLOJİ'DEN EDİRNE VE TEKİRDAĞ'A UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren öğlene kadar Tekirdağ il geneli ile Edirne'nin güneyinde yerel kuvvetli gök gürültülü yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.