Gündem
30 Mar 2011 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

BAYKAL'IN YANINA OLCAY HANIM İÇİN GİTMİŞ!

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Odatv Muhabiri İklim Bayraktar'dan ilginç savunma

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Odatv Muhabiri İklim Bayraktar’ın tacizle suçladığı eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 20 bin liralık tazminat istemiyle açtığı davaya ilişkin savunması mahkemeye ulaştı. Bayraktar’ın avukatı Alparslan Aydoğan, Baykal’ın “iftira ve hakaret” gerekçesiyle açtığı davada sunduğu 5 sayfalık savunmada, Bayraktar’ın, “iftira kastıyla hareket etmediğini” iddia etti.

“Görüşme talebinin asıl amacı, eşi hanımefendinin (Olcay Hanım) hiçbir basın yayın organında röportajının çıkmamış olması ve eşi hanımefendiyle ilk röportajı yapma ve bunu yayınlama konusundaki taleplerini iletmektir” diyen Aydoğan “Yaşananların gerçekliğinin dinlemeye takılan telefon görüşmelerinden de bariz şekilde ortada olduğunu” bildirdi. Söz konusu telefon dinleme kayıtlarının basına kim ya da kimlerce servis edildiğinin de Bayraktar ve davayla ilgisi bulunmadığını ifade eden Aydoğan, savunma metnine “Davacının, ‘davalı bu olayda kullanılmıştır’ şeklindeki ifadesi de müvekkilimin mağduriyetini gözler önüne serer niteliktedir” notunu düştü.

Davaya konu telefon kayıtlarının basında yer almasıyla evli ve bir çocuk annesi olan müvekkilinin kadınlık ve annelik onurunun ağır yara aldığını, ağır bir psikolojik travma geçirdiğini anlatan avukat, mesleğini icra etme olanaklarının da tümden elinden alınıp yok edildiğini bildirdi.

20 BİN LİRA FAHİŞ
Yazılı savunmada Baykal’ın istediği 20 bin liralık tazminat miktarının “fahiş” olduğu belirtilerek İsviçre Federal Mahkemesi kararları örnek gösterildi “Davayı kabul etmemekle birlikte, davacı tarafın kusuru nazar-ı itibarı alındığında talep edilen tazminatın reddi ya da tazminat miktarında büyük oranda indirim yapılması gerektiği açıktır” denildi.