Gündem
07 Eyl 2012 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

BAYAN OFF-ROAD'CILAR GELİYOR; ARAZİDE SOLLAYACAKLAR

Daha çok erkelerin ilgi odağı olan Off Road artık bayanları pistlere çekmeye başladı..

Gün geçtikçe hayran kitlesi artan Off Road sporu, yarışlarıyla her yıl bir öncekinden daha fazla öne çıkıp ilgi uyandırmaya başladı. Türkiye’ de sayıları hızla artan Off Road kulüpleri sayesinde artık yollarda daha fazla Off Road aracı görmeye başladık.

Şehirin karmaşasından sıkılan insanların hafta sonları soluklanmasını sağlayan ve doğaya kaçışını kolaylaştıran Off Road araçları bir çok kişinin hobisi haline geldi. Artık oto sanayi sitelerinde kocaman cüsseleriyle daha çok karşımıza çıkar oldu bu araçlar. Daha çok erkelerin ilgi odağı olan bu araçlar BEYOFF Off Road kulübü sayesinde bayanları da ön plana çıkarmayı başardı.

5 yıldır geleneksel olarak düzenlenen BEYOFF Off Road oyunlarının hazırlıkları tam gaz sürüyor.
Üstelik yine geleneği bozmadan ve daha çok bayanın yarışmayıcıyı konuk ederek.

Kısa zamanda çok yol kat eden ve başarılı organizasyonlara imzasını atan BEYOFF Off Road Kulübü sezonun ikinci yarışını 6 ve 7 Ekim tarihlerinde Riva’ da düzenliyor. Tüm Türkiye’ den Off road severlerin katılımıyla gerçekleşen bu yarışlarda farklı şehirlerde yaşayıp da aynı hobiyi paylaşan bir çok kişiyi de bir araya getirip kaynaştırıyor.

Off Road tutkunları şimdiden yarışa hazırlıklara başladı. Oto sanayi sitesinde hummalı bir modifiye çalışması var. Herkes heyecanla arabasını yarışa hazırlıyor. Bayram sabahına hazırlanan çocuklar gibi coşkuları. Sadece katılımcılar değil izleyiciler de merakla bu etkinliği bekliyor. Çadırlar, kamp sandalye ve masaları hazırlanıyor. Market alış verişi için listeler yapılıyor. Kamp ateşine eşlik edecek sohbetleri sabırsızlıkla bekliyor izleyiciler de.

Bu yarışlar için özel olarak hazırlanmış zorlu parkurlarda yapılan yarışlar uzun süre insanların
akıllarından çıkmıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Huma Oto Goliath etabı ise şimdiden heyecanla tartışılmaya başladı. Bu etap diğerlerinden daha zorlu, üstelik de dışardan müdahale kabul etmiyor.
Olur da araç bir engele takılıp zorlanırsa pilot ve co- pilot yanlızlar. Kendi başlarının çaresine bakmak zorundalar. Bu tip zor mücadeleler ise yarışı nefessiz seyretmenize olanak tanıyor.
 
Bu yarışı diğerlerinden farklı kılan bir diğer özellik ise bayanlar etabı. İlk kez BEYOFF Off Road Kulübü tarafından düzenlenen bayanlar klasmanı son derece ilgi uyandırıyor ve son derece çekişmeli sahnelere tanık oluyor. Bayanların kendine özgü katılımlarıyla da ayrı bir renk geliyor etaplara.
Profesyonel ve amatör tüm pilotların katılabileceği HUMA Oto Goliath Etabında Co-pilotlar da
hünerlerini sergileyecek.

ETİKETLER
#beyoff #off road