Gündem
27 Nis 2023 19:03 Son Güncelleme: 27 Nis 2023 19:15

Başvuru sayısında rekor! Selçuk Bayraktar: "TEKNOFEST dünyada açık ara önde"

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Atatürk Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yarışmalara 1 milyonun üzerinde başvuru olduğunu belirtti. Bayraktar ayrıca, TEKNOFEST’in kökleştiğini belirterek, “Dünyada TEKNOFEST açık ara önde. Böylesine bir etkinlik dünya üzerinde yok” dedi.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, kapılarını 7'nci kez İstanbul'da açtı. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, tv100'e açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST’teki yarışmalara 1 milyonun üzerinde öğrencinin başvurduğunu belirten Selçuk Bayraktar, “Bu inanılmaz bir rakam. Ülkemiz tam bağımsız olma ve yüksek teknoloji geliştiren ülke olma yolunda İHA’lar ve SİHA’larla dünyaya karşı nasıl bir başarı elde ettiyse teknolojinin tüm alanlarında ülkemiz dünyaya çok iddialı girişimlerle çıkacağının müjdesini veriyor. Bu anlamda biz çok heyecanlıyız. İnsanlar Türkiye’nin milli eserlerini inceliyorlar” ifadelerini kullandı.

"TEKNOFEST ARTIK KÖKLEŞMEYE BAŞLADI"

TEKNOFEST’te hava gösterilerinin olacağının altını çizen Bayraktar, “Bizim gençliğimizde böyle bir teknoloji platformu bırakın Türkiye’de dünyada yoktu. Dünyada TEKNOFEST açık ara önde. Böylesine bir etkinlik dünya üzerinde yok. Özellikle 1 milyondan fazla öğrencinin başvurmasıyla birlikte müthiş bir dalganın geldiğine işaret ediyor. TEKNOFEST artık kökleşmeye başladı” ifadelerini kullandı.