Güncel
04 Şub 2018 22:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:47

Basketbolda maçın ardından

- Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Çıvgın:- "Dış atışlardaki yüksek yüzdemiz bugün maçı kazanmamızdaki önemli etkenlerden biriydi"- İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Erdoğan:- "Bir an önce toparlanmalıyız"



İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 107-78 mağlup eden Demir İnşaat Büyükçekmece'de başantrenör Özhan Çıvgın, zor bir maçtan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu ifade etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çıvgın, ligde üst üste mağlubiyetler yaşayarak bu müsabakaya çıktıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bizim için zor bir maçtı. Sakatlık anlamında birtakım talihsizlikler yaşadık. Bu maça iyi hazırlanmıştık. Rakibimiz ligin iyi takımlarından biri. Jaka Klobucar'ın bugün olmaması İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u etkiledi. İlk yarı iyi oynadık. Bir ara düşüşümüz oldu. Sonra yeniden maça döndük. Dış atışlardaki yüksek yüzdemiz bugün maçı kazanmamızdaki önemli etkenlerden biriydi."

Demir İnşaat Büyükçekmece forması giyen Burak Can Yıldızlı ise kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, "Bizim için mental anlamda zor bir maçtı. Müsabakaya iyi başladık. Üçüncü periyotta biraz düşüş yaşadık ancak son periyotta yeniden toparlandık." diye konuştu.



- Erdoğan: "Toparlanmalıyız"



İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, savunmada çok zayıf kaldıklarını söyledi.

Erdoğan, Demir İnşaat Büyükçekmece'nin bugün yüksek yüzdeyle oynadığını aktararak, "Rakibimizi tebrik ederiz. Onlara karşı savunmada yumuşak kaldık. Kötü bir hafta geçirdik. Enerjimiz düşüktü. Sakatlıklar, hastalıklar bizi çok etkiledi. Bazı oyuncularımız fedakarlık yaparak oynadı. Lig devam ediyor. Bir an önce toparlanmalıyız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 24 yaşındaki oyuncusu Uğur Dokuyan da maça kötü başladıklarını vurgulayarak, "Kenardan gelen oyuncularla üçüncü periyotta oyuna ortak olduk. Son çeyrekte yorgunlukla beraber düşüşe geçtik. Yeniden çıkışa geçmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.