Magazin
04 Ağu 2012 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

BAŞKAN'DAN HÜLYA AVŞAR ELEŞTİRİLERİNE SİTEM!

Belediye Başkanı Akaydın, Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanlığına Avşar'ın seçilmesine yönelik eleştirilere ne cevap verdi?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu yıl 49'uncusu düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanlığına Hülya Avşar'ın seçilmesine yönelik eleştirileri yersiz bulduğunu söyledi.

Akaydın, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film yarışmasının büyük jürisine Hülya Avşar'ın başkanlık yapacağını, ancak bazı insanların bu duruma eleştiriyle yaklaştığını belirtti.

Sanatçı Levent Kırca'nın jüri üyeliğinden çekilmesi ile ilgili kendisine mektup gönderdiğini ifade eden Akaydın, ''Bu konuda gösterilen tepkiyi yersiz bir tepki olarak değerlendiriyorum. Çünkü Altın Portakal, özünde Yeşilçam'ın bir etkinliği. Yani ulusal sinema endüstrimizin bir etkinliği'' dedi.

Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın (AKSAV) yönetim kurulu kararıyla her yıl Türk sinemasına emek vermiş, şöhret olmuş, deneyim, birikim kazanmış sanatçılara jüri başkanlığı teklifini götürüldüğünü anlatan Akaydın, çekimlerinden dolayı bazı sanatçıların teklifi kabul etmediğini belirtti.

Son 2 yıldır jüri başkanlarının kadın olmasından gurur duyduklarını ifade eden ve Hülya Avşar'a böyle bir sorumluluğu kabul ettiği için teşekkür eden Akaydın, ''Hülya hanım sadece sanatçılığıyla değil, birçok faaliyetleriyle Türk sanat dünyasına isim vermiş bir hanımefendi. Onun dışındaki olumsuz özelliklerini tartışmak, vardır demiyorum, ama tartışmak etik olarak hiç bize düşmez, bunu doğru bulmuyorum. Bu şekilde eleştiri yapan başta çok sevdiğimiz Levent Kırca olmak üzere insanları da sitemle karşılıyorum'' diye konuştu.