Gündem
12 Eki 2010 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

BASIN İLAN KURUMU'NDAN SPOR GAZETECİLERİNE İYİ HABER!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'dan spor yazarı ve muhabirlerine müjde

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın mensuplarına, yurt dışına çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla gri pasaport verilmesi için başlatılan çalışma kapsamında, spor servislerinin yönetici ve muhabirleri ile spor yazarlarının da uygulamaya dahil edildiğini bildirdi.

Türkiye'de 1961 yılından beri hizmet veren Basın İlan Kurumu'nun yeni proje ve çalışmalarla Türk basınında bir çok farklı alanda yeniliklere imza attığını kaydeden Atalay, yaptığı açıklamada, bir süre öncesine kadar gazetecilerin ve gazetelerin çok fazla ilgilendiği bir kurum olmadıklarını belirterek, gazetecilerin kurumla ilgilerinin daha çok aldıkları krediler üzerinde yoğunlaştığını kaydetti.

Atalay, Basın İlan Kurumu'nun sadece ilan alıp veren, ilanları düzenleyen bir kurum olmadığını belirterek, "Biz, bunların ötesinde bir kuruluş olduğumuza inanıyoruz. Bunun içinde Sayın Bakanımız Bülent Arınç'ın önderliğinde bir çok yeni proje ve çalışmalara imza atıyoruz" dedi.

Yaptıkları çalışmalarla basın mensuplarının çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara yeni hizmetler sunmayı amaçladıklarını kaydeden Atalay, şunları vurguladı: "Gençlik ve Spor Genel Müdürü olduğum dönemde sporcuların yurt dışına çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla gri pasaport, yani görev pasaportu uygulamasını hayata geçirdik. Bunu artık basın mensupları içinde uygulamaya koyuyoruz. Gazete, dergi, televizyon ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri, dış haberler müdürleri, diplomasi muhabirleri, dış politika yazarları ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirleri, foto muhabirleri ve kameramanların yanı sıra spor basınına da böyle bir kolaylık getireceğiz. Gazetelerin spor müdürleri, spor gazetelerinin genel yayın yönetmenleri, milli takım ile kulüp muhabir ve yazarları, spor televizyonlarının, spor dergilerinin yöneticileri de bu uygulamaya dahil edildi." .