Televizyon
16 Eki 2012 15:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

"BAŞBAKAN'DAN DAHA YAKIŞIKLIYIM!" ALTAYLI'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR!

Fatih Altaylı, SKY Türk 360'da ekranlara gelen 'İzzet Paşa'nın canlı yayın konuğu oldu. İzzet

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, SKY Türk 360'da ekranlara gelen 'İzzet Paşa'nın canlı yayın konuğu oldu. İzzet Çapa'nın sunduğu programda konuşan Altaylı'dan çok samimi açıklamalar geldi. İşte Altaylı'nın konuşmasından ana başlıklar:

BURNUMDA 36-37 KIRIK VAR
Ben kavgacı bir tip değilim. Burnumda 34-veya 37 tane kırık var. Bunların bazıları kavgadan. Bir kavgada mutlaka dayak yerseniz. O Cüneyt Arkın filmlerinde olur. Kavga edersen dayak yersin. Yiğitlik kavgadan kaçmaktır ama bazen kavga insanı bulur.

İSMİM KEŞKE ALİ OLSAYDI
Dekoltede herkes sınırını kendi belirler. O hanımefendiyi tanımıyorum. Ezgi Mola böyle giyinmeyi tercih etmişse programın izlenmesi için iyi yapmış. Düşünün biz Beyaz'la aynı saatte program yapıyoruz. Bir tarafta Ezgi Mola var bir tarafta ben varım. Allah aşkına beni kim seyreder Ezgi Mola varken. Bir yanda sakallı bıyıklı ciddi konuşan bir adam bir yandan öyle birisi. Bu iş şovsa o daha iyi. Ben senin yerine olsam beni konuk etmezdim. Adımı babaannem koymuş. Bakmış demiş ki, bunun ismi Fatih olsun demiş. Soyadımız epeyi süredir Altaylıdır. Ailenin bir bölümü Altay'dır aslında. Bana adını seç deseler Ali koyardım. Ali ismi hoşuma gider.

BAŞBAKAN'DAN DAHA YAKIŞIKLIYIM
Benim tavırlarımı Erdoğan'a benzeten oldu. Kimisi fiziksel olarak benzetti. Ben bir iki santim daha uzunum ama o daha heybetli. Benzer taraflarımız var benzemez taraflarımız var. O da sinirli, ben de sinirliyim. Ben ondan daha yakışıklıyım. İç duygularımı olduğu gibi yansıtırım. Bazı televizyoncu abilerimiz, kardeşlerimiz var. Onlar gerçek hayattaki insanla televizyondaki insan arasında aynı olmazlar. Mesela plastik şovlar vardır. Bakarsan benden daha sinirli ama televizyona çıktığı zaman kendini tutuyor. Ben buyum, beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez. Beğenmeyen kızını vermesin, ne yapayım yani. Aslında çok iyi kalpliyimdir ama bazen de çok sertleşebilirim.

ÖNCE KARIMI ÖPERİM
Antidepresan kullanmıyorum o yüzden depresifim. Antidepresan kullanırsam ülkenin gündemine ilişkin fikirlerimde yumuşama olabilir. Bu da inandırıcı bir tablo olmaz. Dünyada insanın evinden, eşinden ve çocuklarından daha iyi hiçbir antidepresan yoktur. Siz bunlarla mutlu olabiliyorsanız en etkili antidepresan odur. Eve girince önce karımı öperse kızım önce beni niye öpmedim der, kızımı öpersem tam tersi. Önce karımı öperim o yüzden. Çünkü onun tehditleri daha gerçekçidir. Mutfakta yemek yapmayı çok severim. Oturup Zeynep ve karımla birlikte oturur sohbet ederiz. Zeynep bayılır sohbete. Gazeteden çıkarken kafamı işyerindeki askıya asıp öyle çıkarım.

EŞİM SÖYLERSE İZZET ÇAPA'YI KOVARIM
Eşim Hande'nin sadece benim üzerimde değil çevredeki herkes üzerinde etkisi vardır. Hande 'Yarın İzzet Çapa'yı kovuyorsun' derse çok ciddi sıkıntıya giderim ama kovarım da...

KAYINVALİDEMDEN KORKARIM ÇÜNKÜ
Kayınpederime söylemişler 'sen bu adama nasıl kız verdin' demişler. Kayınpeder demiş ki 'Benim kızım ondan daha sert'. Kayınvalidemden korkarım. Çünkü ben karımdan korkarım, karım annesinden korkuyor, demek ki ondan korkmak lazım. Ben aileyi çok severim. Anneler ve babalar çok kıymetlidir

İSTEDİĞİM GAZETEYİ YAPAMADIM
İstediğim gazeteyi henüz yapamadım. İyi bir gazete yaptığımı biliyorum. Türkiye'de saygın gazeteler arasında olduğumuzu biliyorum ama rüyamda gördüğüm gazete bu değil. Şu anda rüyamdaki gazetenin yüzde 60'ındayız. O ruh, detaycılık, işlenmişlik vs. Sözgelimi Felix gökyüzünden atlamışsa, benim onu çok güzel vermem lazımdı. Mesela bugünkü gazetedeki hayal kırıklığım o haberin gazetede veriliş biçimiydi. 10 gündür grafikler hazırlattım o haber için. Netice olarak şunu söyleyeyim, alışkanlıklardan bir çırpıda vazgeçilmesini bekleyemezsiniz.

HABERTÜRK ÇALIŞANLAR İÇİN EN ÖZGÜRLÜKÇÜ GAZETE
Hürriyet Gazetesi'nde 14 yıl çalıştım bu hayalden vazgeçtim. Yayın yönetmenliğinin matah bir şey olmadığı kanaatindeyim. Ben burada kendi gazetemi yaptım. Bir gazetecinin bireysel özgürlüklerini sağdan soldan kuşatan şeyler vardır genel yayın yönetmenliğinde. Mesela Amberin Zaman başlarken benden çekinirmiş. Daha sonra kendisi dedi ki 'Ben buradaki özgürlüğü Avrupa'da bile görmedim'. Türkiye'de yazarlar ve çalışanlar açısından en özgür gazete olduğunu söyleyebilirim.

ÖNCE HABERTÜRK  SONRA HÜRRİYET OKURUM
Önce kendi yazarlarımızı bir gün önceden okurum. İlla da şuna bakarım diye bir şey yok. Güne Habertürk'le başladığım için ikinci gazetem Hürriyet'tir. Yılmaz Özdil'e göz atarım Ertuğrul'un 1. sayfadan anonsunu okurum. Ahmet Hakan'ın köşesindeki başlıklara bakarım. Ertuğrul Özkök yazısı kötüyse bile birinci sayfadan reklam anonsunu iyi yapar. Hürriyet Gazetesi biraz boydan kısaldı. Bu kesinti yaklaşık yüzde 9-10'luk bir tasarruf sağlayacak onlara. O tasarrufta onlara önemli bir rakam sağlayacaktır.