Gündem
17 Ağu 2013 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'A SALDIRAN GAZETECİYE EK SÜRE!

Bekir Bozdağ'a saldıran ve yumruk atan Hüseyin Satı, geceyi Hacıbektaş Polis Merkezi'nde geçirdi..

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilen Hacıbektaş-ı Veli Anma Etkinliklerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a saldıran Hüseyin Satı, Hacıbektaş Adliyesine getirildi. Burada Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Satı'nın gözaltı süresi uzatıldı.

Dün gerçekleştirilen Hacıbektaş-ı Veli Anma Törenlerinin açılış bölümünde konuşmasını tamamlayıp kürsüden indiği sırada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a saldıran ve yumruk atan Hüseyin Satı, geceyi Hacıbektaş Polis Merkezi'nde geçirdikten sonra sabah erken saatlerinde Hacıbektaş Adliyesi'ne getirildi. Burada Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısına ifade veren Satı'nın emniyetin talebi doğrultusunda gözaltı süresi uzatıldı. Satı, buradan elleri kelepçeli olarak çıkartılarak polis aracı ile yeniden Hacıbektaş Polis Merkezi'ne gönderildi.

AİLESİ DURUMU TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

Bu arada Satı'yı Hükümet Konağı önünde bekleyen Annesi Satı Satı (76), ablası Elif Besun (45) ve diğer yakınları Hüseyin Satı'nın gerçekleştirdiği saldırı eylemini televizyonlardan öğrendiklerini söyledi. Satı'nın ablası Elif Besun: "Benim kardeşim böyle biri değil. Hepimiz şok olduk, inanamadık. Oradakilerin veya arkadaşlarının gazına gelmiş olabilir" dedi. Besun,kardeşinin halen Pazarcık Belediyesi'nde çalıştığını ve izinli olarak Hacıbektaş ilçesine geldiğini iddia etti. Satı'nın annesi Satı Satı ise, oğlunun serbest bırakılmasını istedi.