Gündem
19 Tem 2011 19:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MEDYAYA SİLVAN AYARI!

Başbakan Erdoğan'dan medyaya Silvan uyarısı geldi. Erdoğan, çatışma noktasından yapılan yayınları eleştirirken 'bunlar terör örgütüne hizmet ediyor' dedi...

Başbakan Erdoğan Kıbrıs'a hareket etmeden önce havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Medyanın Silvan'daki çatışma sonrası yaptığı yayınları eleştiren Erdoğan özellikle TV kanallarını uyardı.

Silvan'da 13 askerin hayatını kaybettiği çatışma noktasından ekranlara yansıtılan görüntüleri eleştiren Başbakan 'bu yayınlar terör örgütüne hizmet ediyor' dedi. Medyanın terörle mücadelede devlete yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Roj TV ve ANF'ye de değindiği konuşmasında "Bizim için meşru, sözlü ve yazılı medya sizsiniz" dedi.

HALA MEDYADAN BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ BULAMADIK

"Ben terör konusunda bu benim serzenişimdir. Biz hala medyadan beklediğimiz desteği bulamadık. Biz özellikle bu Dolapdere mevkiindeki manzaraları yayınlamasını beklemezdik. Her şeyi yayınlamak herhalde şart değil. Bunlar çok şey de kazandırmıyor. Bu terör örgütüne hizmet ediyor arkadaşlar. Bizim sizlerle dayanışma içerisinde olmamız lazım. Biz Roj TV yada Fırat haber ajansı’yla dayanışma içerisinde olamayız. Bizim için meşru, sözlü ve yazılı medya sizsiniz. Bu konuda da sizlerin gerekli desteği vermeniz gerekir."

MECLİS TV'DE SANSÜR TARTIŞMASI

Erdoğan bir gazetecinin "Meclis TV kısıtlama yaptı. Muhalefet de tepki gösterdi. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Meclis  TV ile ilgili TBMM ve TRT arasındaki protokolden herhalde muhalefetin hiç haberi yok. Biz geldiğimizde burada bir esneme olsun dedik. Fakat baktık ki bu tamamen bir şov manzarası arz ediyor. Biz de artık haklımızın da şikayetlerini alarak, bu konuda gerek TRT gerek TBMM’ye de bu düşüncelerimizi biz de ilettik. Bizim iktidarımızdan önceki neyse aynen devamı uygundur dedik. İşin aslı budur. Kimsenin sesi kısılmıyor. Kaldı ki TRT’de diğer televizyonlar gibi, yine bunları oralardan çekip kullanabilecektir. Ama mesela grup toplantılarını vermeyecektir."