Gündem
06 Haz 2011 11:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

BAŞBAKAN ERDOĞAN 32.GÜN'DE MERT'E VURDU!

32. Gün'e konuk olan Erdoğan Nuray Mert için "sözlerimi hesap ederek söyledim, Bayan Mert cevabını aldı" dedi.

32 .Gün programında Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, Birand’ın "Nuray Mert, bir yazı yazdı, ’O’na bedelini öder’ dediniz. Abbas Güçlü, ’Burada işler iyi gitmiyor’ dedi. İnan Kıraç, bir şey söyledi. ’Bak, dikkat et’ uyarısı geldi sizden. Bu noktada ’keşke, söylemeseydim’ dediğiniz şeyler var mı?" sorusunu "Hepsini hesap ederek söyledim. Bayan Mert, Dersim’le bizim duble yolların mukayesini yapıyor. Bu fikir özgürlüğü değil. Bu ülkede bir hizmet ehlini siz kalkar da güvenlik harekatına indirirseniz bunun cevabını alırsınız" sözleriyle yanıtladı.

Erdoğan, "Mitingler esnasında çok etkilendiğiniz bir olay var mı?" sorusuna ’İzmir’ yanıtını verdi.

Erdoğan’a yöneltilen sorular ve verilen yanıtlar şöyle:

- Seçim kampanyası döneminde parti liderlerinin kullandığı üslup sert. Niye bu sertlik? Bunca şeyden sonra, seçimden sonra el sıkışıp konuşabilecek misiniz bu insanlarla?

’’Sert konuşma, üsluptan ziyade hakarete bakıyorum... Düşünün ki bir genel başkan çıkıyor, Tayyip Erdoğan için ’ben onun dişlerini sökeceğim’ diyor. Bu nasıl bir siyaset? Sen hesap uzmanı mısın, bir siyasi partinin genel başkanı mısın, yoksa bir diş hekimi misin, nesin? Böyle bir yaklaşım olabilir mi?’’

BAYAN MERT CEVABINI ALDI

- Amerikan Büyükelçisi ’bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ demişti. Bir çelişki çıkıyor ortaya. Sizin, eleştirilere tepkiniz var. Nuray Mert, bir yazı yazdı, ’O’na bedelini öder’ dediniz. Abbas Güçlü, ’Burada işler iyi gitmiyor’ dedi. İnan Kıraç, bir şey söyledi. ’Bak, dikkat et’ uyarısı geldi sizden. Bu noktada ’keşke, söylemeseydim’ dediğiniz şeyler var mı?

Hepsini hesap ederek söyledim. Bayan Mert, Dersim’le bizim duble yolların mukayesini yapıyor. Bu fikir özgürlüğü değil. Bu ülkede bir hizmet ehlini siz kalkar da güvenlik harekatına indirirseniz bunun cevabını alırsınız. Bu özgürlük değildir. Özgürlüğün de bir de sınırı var. Onunki özgürlükse bu da benim özgürlüğüm. Bundan daha ağır bir hakaret nasıl olur. Bu yollardan sen de gidiyorsun, bu millet gidiyor. Halkımız için yaptığımız yolları Dersim’le eş tutarsan bunun cevabını alırsın. Kaldı ki benim bedel öder diye bir lafım yok. Abbas Güçlü konusunda da bedel öder lafım yok.

Daha önceki ÖSYM Başkanı, KPSS’nin içine etti.. Onunla ilgi bir dava açılmadı, yazı yazılmadı. Peki, bu adama niçin bu kadar yükleniyorsunuz? Lütfen, bunu bir araştırın. Ben, biliyorum o yüklenme sebeplerini..."