Gündem
06 Haz 2011 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

"BAŞBAKAN AZARLADIKTAN SONRA KENDİME GELEMİYORUM!" ERDOĞAN BAYRAKTAR'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA!

Gazeteci yazar Nuriye Akman'ın Akılda Kalan'da dün akşamki konuğu AK Parti Trabzon milletvekili adayı, eski TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar'dı

Programda Başbakan Erdoğan ile nasıl çalıştığını anlatan Bayraktar, çarpıcı açıklamalar yaptı.
 Başbakan Erdoğan’ın iddialı biri olduğunu söyleyen Bayraktar,  “Vatan eksenli, üretim eksenli, hizmet eksenli bir yapı sizi çok fazla çalışmak zorunda bırakıyor. Kendimizi parçalıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Niye? Allah’tan korkuyoruz” dedi. Bayraktar, Akman’ın  “Başbakandan korkmuyor musunuz?” sorusunu “Başbakandan da korkuyorum. Ne yalan söyleyeyim” şeklinde yanıtladı. Başbakan’ın kendisini azarlamasından korktuğunu belirten Bayraktar, “Başbakan azarladıktan sonra iki üç gün kendinize gelemiyorsunuz. Ağlamaklı oluyorsunuz” dedi.
 Sözlerine “Başbakan bazen azarı hak ettiğiniz zaman azarlar. Bazen de canı çıkana kadar ne kadar çok çalıştırabilirim diye azarlar. Dayanabiliyorsa çalışsın” diye devam eden  Bayraktar, Başbakan ile yaptığı çalışmaları ise şöyle değerlendirdi: “Başbakanın şöyle bir huyu vardır. Eğer iş yapıyorsanız işinize karışmaz. Hiç kimsenin işine karışmaz. İş ister. İşi takip eder. Arar gece, şu iş ne oldu, bu iş ne oldu? Neticesini niye getirmedin? Şu vatandaşın konutunu niye vermedin? O konularda gece arar, gündüz arar, her zaman arar. Onun dışında ihale vermişsin, eleman almışsın, arsa satmışsın işinle ilgili hiç karışmaz. O büyük bir avantaj”
 “Milletvekili olursam, Başbakanla arkadaş gibi oluruz”
 Erdoğan Bayraktar, programda milletvekili olursa Başbakanla ilişkilerinin nasıl değişebileceğini de anlattı. Bayraktar, “Biraz arkadaş gibi olur diye düşünüyorum. Çünkü ben de milletvekili ve siyasiyim. Daha dertleşecek konuma, karşılıklı ona biraz daha rahat konuşabilecek bir duruma gelebileceğimizi düşünüyorum. Bilmiyorum. Bakacağız, göreceğiz” dedi.
 Başbakanın milletvekilleri ile olan iletişiminin nasıl olduğunu anlatan Bayraktar, “Sayın Başbakanımız milletvekillerine karşı çok saygılı, çok beyefendidir. Üçüncü şahıslara çok beyefendidir. Kendi emri altında çalıştırdığı insanları üçüncü şahıslara karşı korur. Onların haklarını korur, ahde vefalıdır. Ama onları çok sıkıştırır” dedi. Bayraktar, eski Trabzon milletvekillerinin kendisine  “Ama bu adam çok beyefendi, sen haksızlık yapıyorsun’ dediğini de sözlerine ekledi. Bayraktar’ın sözleri üzerine “Belki de azarlanmayı siz hak ediyordunuz, bilemiyorum” diyen Akman’a Bayraktar “Olabilir” şeklinde yanıt verdi.
 “Meclise girersem emekli gibi yaşayacağım”
 Erdoğan Bayraktar, Akılda Kalan’da milletvekili adaylığı hakkında da konuştu. Bayraktar, “Toki’den sonra milletvekili olmayı düşündüm. İstanbul’dan olurum diye tahmin ediyordum, Trabzon’dan olduk. Allah’ın takdiri bu. Trabzon baba vatanımız, ana ocağımız. Bu şaşkınlığın dışında ayrı bir gurur meselesi” dedi.
 Bayraktar, TOKİ başkanlığından istifa ettikten sonra “Meclise girersem emekli gibi yaşayacağım, torunlarımla ilgileneceğim” şeklindeki beyanına da açıklık getirdi. “Milletvekili olursam torunlarıma daha fazla zaman ayıracağım” beyanını inkar etmeyen  Bayraktar, “Yoruldum” ifadesini hiç kullanmadığını belirtti ve “Yorulmak kelimesi benim lugatımda yok” dedi.
 Bayraktar, Akman’ın “Milletvekillerinin bu kadar yoğun bir tempoyla çalışmadığını mı düşündünüz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Milletvekilleri de çalışıyor. Çok yoğun. Ama ben milletvekilliğini şöyle düşündüm. Meclis normal şartlarda üç gün açık. Salı, Çarşamba, Perşembe günleri açık. Bazen milletvekilleri sabaha kadar çalışıyor. Önemli yasalar çıkarken 24 saat çalıştıkları oluyor. Ama normal milletvekillerinin mesaisi Salı, Çarşamba, Perşembedir” 
 Programda bakan olmak için hiçbir hesap yapmadığını söyleyen Bayraktar, “Bizim hedefimiz milletvekili olmak, mecliste TOKİ’mizi çok daha iyi temsil etmek, Trabzon halkını mecliste çok daha iyi temsil etmek. Şu andaki hesabımız bu” dedi.
“Adnan Polat’ın açılışta sadece bir buçuk dakika konuştu. Onlar uyanık, biliyor işi…”
 Erdoğan Bayraktar Akılda Kalan’da Türk Telekom Arena’nın açılışına yaptığı konuşmayı da değerlendirdi. “Futbolu ve sporcu psikolojisini çok iyi bilen biri değilim. Hayatımda maça gitme sayısı 15’i geçmez” diyen Bayraktar, açılışta yaptığı konuşmanın yanlış olduğunu, hiç konuşmasaydı daha doğru olacağını ifade etti. 
 Devletin parasıyla devletin işini yaptıklarını belirten Bayraktar, konuşmaya başlamadan önce aleyhte tezahürat olduğunu ve konuşurken sesini yükseltmesinin sebebinin anlaşılmak istemesi olduğunu söyledi. Adnan Polat’ın açılışta sadece bir buçuk dakika konuştuğuna dikkat çeken Bayraktar, “Onlar uyanık, biliyorlar işi.” dedi.  Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:  “Bizim Galatasaray seyircisine veya Galatasaray yöneticilerine kızmaya, onları kırmaya hakkımız yok. Böyle bir başa kakmaya kimsenin hakkı yok. Fakat zor bir iş başarıldı. Kim başardı bunu? Galatasaray seyircisi. Kim başardı? Rahmetli Özhan Canaydın’ın çok büyük emeği var. Işın Çelebi’nin çok büyük emeği var. Başbakan orada altı sefer, yedi sefer talimat verdi. O inşaatlar yedi sefer durdu. O zorluğu paylaşalım istedik”