Gündem
24 Oca 2024 10:58 Son Güncelleme: 24 Oca 2024 12:49

Başak Demirtaş’ın ‘adaylığına’ dair çarpıcı iddia! ‘Duyumlarıma göre…’

Can Ataklı, “Duyumlara göre Başak Demirtaş'a ‘aday ol kocan hapisten çıksın’ önerisi yapıldı” iddiasında bulundu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğine ilişkin açıklamasını, "Bu kamuoyuna olduğu kadar CHP çevrelerinde de şok etkisi yarattı. Şu anda DEM Parti’nin aday çıkarmaması olasılığı üzerine yapılan kamuoyu anketlerinde İmamoğlu önde gidiyor. Fark saray anketçilerine göre yüzde 4 ile 6 arasında. Başka anket şirketleri İmamoğlu’nun daha farklı biçimde önde gittiğini ileri sürüyor. Ancak DEM Parti’nin aday çıkarması üstelik Selahattin Demirtaş’ın eşinin aday olması dengeleri alt üst edebilir" sözleriyle değerlendirdi.

Duyumlara göre Başak Demirtaş'a "aday ol, Selahattin Demirtaş hapisten çıksın" önerisi yapıldığını iddia eden Ataklı, "Elbette hiçbir AKP’li yetkili böyle bir teklif götürüldüğünü doğrulamayacaktır, ancak herkes biliyor ki iktidar DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarması için elinden geleni yapıyor.

AKP’lilerin el altından DEM Partililere “İstanbul’da aday çıkarın, kazandığınız yerlerde kayyum ataması yapılmayacak” mesajları verdiği bilinen bir gerçek.

Hapisteki Selahattin Demirtaş’ın ise böyle bir adaylığa sıcak bakmadığı ve “hapis hayatından kurtulmak için bu tür kirli pazarlıklara girmem” dediği de aldığım duyumlar arasında" diye yazdı.