Politika
02 Oca 2023 22:43 Son Güncelleme: 02 Oca 2023 23:10

Barış Yarkadaş'tan bomba Cumhurbaşkanı adaylığı kulisi! Kılıçdaroğlu artık tek aday mı?

Tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında tv100 yazarı Barış Yarkadaş, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaştı.

Tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında gündemi belirleyen önemli konuları masaya yatırdı.

Baykal - Kılıçdaroğlu görüşmesi, Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak meselesi ve erken seçim iddialarının konuşulduğu programda önemli bir kulis de Yarkadaş'tan geldi. Tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili adaylık kulisi programın gündemine damga vurdu.

Yarkadaş, Türkiye'yi bekleyen 2023 seçimlerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun her koşulda adaylığa hazır olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan edeceği tarihi de paylaşan Yarkadaş, adaylığın dört sloganla desteklenebileceğini de açıkladı.

Yarkadaş'ın açıklaması şu şekilde:

"Görülen net bir şey var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her koşulda adaylığa hazır. 18 Ocak'taki toplantıdan sonra belki de 24 Ocak'ta Kemal Bey'in adaylığı dört sloganla gündeme gelebilir. Bunlar, 'liyakat, adalet, refah ve kalkınma olabilir... Benim CHP Genel Merkezi'nden edindiğim izlenim Kemal Bey'in bu görüşmeler tamamlandıktan sonra 15 Şubat ile 1 Mart arasındaki bir tarihte Cumhurbaşkanlığı adaylığını Ankara'da açıklayacağı yönünde..."

Gürkan Hacır'ın araya girerek "6'lı masa ile birlikte mi açıklayacak?" sözleri üzerine Yarkadaş şu cevabı verdi:

"Altılı masa olsa da olmasa da Kemal Kılıçdaroğlu 1 Mart’a kadar adaylığını açıklayacağı yönünde çeşitli iddialar var."