Gündem
28 Eyl 2013 10:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

BARBAROS ŞANSAL ÇABUK ÇARK ETTİ; 'CHP YAPTI DEMEDİM!'

Palalı saldırgan hakkındaki sözleriyle CHP'yi kızdıran Barbaros Şansal, tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yaptı.

Ünlü modacı Barbaros Şansal, İstanbul İl Genel Meclisi'nde görevli CHP'li bir ismin danışmanının kendisine Talimhane'de durumun çok gergin olduğunu, 10 güne kadar büyük bir ihtimalle palalı, çakılı, bıçaklı birilerinin çıkacağını, bunun AKP'nin üzerine kalacağını söyledi.

Ege Üniversitesi'nde marjinal guruplar tarafından yapılan yurt eylemine destek amacıyla Levent Kırca ile birlikte İzmir'e gelen Şansal, palalı saldırgan iddiasıyla ilgili sorulara cevap verdi.

ORANIN KAYITLARI VAR

CHP'nin ileri gelenleri ve bir milletvekilinin de olduğu Bağdat Caddesi forumunda, Ulusal Kanal'da da yayınlanan 2,5 saatlik konuşmasının içinden 50 saniyelik bir cep telefonu kaydının yayımlandığını söyleyen Şansal, "Olay sanki CHP tarafından yapılmış gibi yansıtılmış. Benim ifadem, bana İstanbul İl Genel Meclisi'nde görevli CHP'li birinin danışmanı, yanımda başkaları da olduğu halde o tarihte Bambi Kafeterya'daydık. Kayıtlar var, oranın kayıtları var. Bana Talimhane'de durumun çok gergin olduğunu, 10 güne kadar büyük bir ihtimalle palalı, çakılı, bıçaklı birilerinin çıkacağını, bunun AKP'nin üzerine kalacağını söyledi. Ben, 'Şaka mı yapıyorsun?' diyerek konuyu kapattım. Gerçekten 10–12 gün sonra bu konu gerçekleşti. Bu tesadüf de olabilir, gerçek payı da olabilir. CHP yaptı diye bir laf yok ki yapmış da olabilir, herkes neler yapıyor bu ülkede. Ben, 'yapmadı, yaptı' diye tabirde bulunmadım." şeklinde konuştu.

Oradaki bir kişinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le telefonda konuştuğunu, nasıl aktardığını bilmediğini ve geri dönüp bunu Tekin'in kabul etmediğini aktardığını belirten Barbaros Şansal, "Dolayısıyla CHP'ye mal edilmeye çalışması, belki iktidarın işine gelen bir strateji olarak algıladığı için Melih Gökçek, öğleden sonra kutsal Twitter'inden reklam yaparak bu işi böyle başlatmış." dedi.

SAVCILIK ÇAĞIRIRSA ŞAHİTLERİYLE GİDECEĞİM

Savcılar çağırırsa şahitleriyle gideceğini belirten Şansal, "Elimizdeki görüntülerle oradan da görüntü kayıtları istenir, o şahıslar tespit edilir, onlara sorulur. Tesadüf olup olmadığını, doğru olup olmadığını araştırıp bulmak benim değil, hukukun işidir. Ben hiçbir partinin üyesi değilim." diye konuştu. Söylediği sözlerin kendisine söylenmiş cümleler olduğunu ve yanında da başka şahıslar bulunduğunu, mekan ve zamanın belli olduğunu vurgulayarak, "O bölgenin güvenlik kayıtları vardır. İçişleri Bakanlığı bunu da çıkartır. Gerçekleşmiş bir olayı anlattım ama 2,5 saatlik konuşmamın 59 saniyelik bölümüyle böyle bir yayın yapılmıştır." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in savcıları göreve davet etmesini de değerlendiren Şansal, "Beni kimse aramadı. Savcılar çağırırsa tabii giderim. Yanımda bir sürü insan vardı." diyerek, savcılara bilgi vereceğini ifade etti.