Gündem
21 Ara 2013 08:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Baransu'nun büyük isyanı; Mahkeme kararı olmadan nasıl kapatıldı?

Mahkeme kararı olmadan sitesi kapatılan Mehmet Baransu'nun isyanı!

Mehmet Baransu, internet sitesinin kapatılmasına tepki gösteriyor. Daha birkaç hafta önce açılan yenidonem.com internet sitesinin mahkeme kararı olmadan kapatıldığını söyleyen Baransu, kapatma emrini verenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı olduğunu söyledi.
 
Çolakkadı'nın kendisi ile görüşmek istemediğini belirten Baransu, cep telefonundan aradığı Savcı'ya ulaşamadığını, savcının sekreterinin ise telefonu yüzüne kapattığı belirtti.  
 
Sitesi kapatılan Baransu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de bilgi verdiğini, eğer bu işi çözmezse Abdullah Gül'ü de suçlayarak köşkün kapısında açlık grevine başlayacağını söyledi. 
 
İşte Baransu'nun twitter'daki isyanı: 
 
"Avukatım adliyede. Sitemizi kapatma karar no'sunda baska bir isimle, hırsızlık olayı çıkıyor. Bakalım ne dümenler cıkacak? Savcıyla gorustuk. Sitemi savci kapatmamis. Benim oyle bir kararim, talebim yok dedi. Colakkadi, yolsuzlukla ilgili internet siteleri gizliligi ihlal edebilir dikkat edin diye yazi yaziyor.Tib de bu yaziya istinadenyine dikkat. Hurriyet, radikal, zaman, bugun ve binlerce site yolsuzluk haberi yapmasina ragmen sadece benim sitemi kapatiyor. Tedbir amacliymis. Tib suc isledi Savciyla gorustuk ve siteyi kapatin diye bir talebim yok dedi Ancak tib kapatirken savcinin sorusturmasini gerekce gosteriyor. Hukuksuzca siyemi kapatan tibden kimse telefonlara cikmiyor. Tib baskani bu hukuksuzlugu acuklamali. Başsavci Turan Colakkadinin genel yazısıyla sitemi kapatılar. Yenidonem yazmamadina ragmen. Ayni haberi hurriyet dahil herkes girdi. Sadece benim sitem kapatildi. Turan Colakkadiyi atadim cepten. Sekreteri cıktı ve cevap veremedi. Sonra tekefonu yuzume kapatti. Siteyi kapattıkları dosya numarası bana ait degil. Hırsızlıkla ilgili baska bir kisinin dosyasî uzerinden sitemi kapatmislar."
 
Baransu, meselesi Cumhurbaşkanı Gül'e havale ettiğini belirterek şunları kaydetti:
 
"Sitemiz hakkında hukuksuz kapatma kararı verenlerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza gerekli bilgiyi verdim. Sayın Cumhurbaskanı bu isi cözmez ise kendisinin de bu hukuksuz eylemin icinde olacagını ne yazık ki düsünecegim. Köşk önünde açlık grevi yapacagım."
 
Mehmet Baransu, daha sonra sitesini kapattıran kararı yayınladı.
 
İşte o karar :