Gündem
19 Haz 2014 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Balyoz'da 230 tahliye kararı çıktı!

Anayasa Mahkemesi'nin dün Balyoz davası ile ilgili açıkladığı 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararın ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tüm sanıklara tahliye kararı verdi.

Gözlerin çevrildiği İstanbul Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özlem Karaçam, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada tahliye başvuruları ile ilgili çalışmanın devam ettiğini, 15-20 dakika sonra kararı açıklayacaklarını söyledi.

'Balyoz' davasında kararı alacak heyetin başkanı Özlem Karaçam... Mahkeme Başkanı Karaçam ile üyeler Berrin Çelen, Mübeccel Saraçoğlu ve  Tülin Akbey tahliye taleplerini değerlendirdi. Bu arada, Balyoz sanığı Dursun Çiçek'in kızı Av. İrem Çiçek ise, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada "Karar yazılıyor, bekliyoruz. Henüz kararı almadık" dedi.

SAVCI YENİDEN YARGILAMA VE TAHLİYE İSTEDİ
Balyoz davasında kararı verecek olan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin kararı hakkında duruşma savcısından görüş istedi. Savcı mütalaasında, yargılamanın yeniden yapılmasını ve infazın ertelenmesini istedi. Bu aşamadan sonra mahkemenin kararını vermesi bekleniyor.

VE TAHLİYE
Savcının mütaalasını mahkeme, Balyoz davasıyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme savcının mütalaasına uyarak 230 sanığın tamamı için yeniden yargılama ve infazın durdurulması kararı verdi. Bu kararla cezaevinde Balyoz davasından hükümlü olarak tutulan isimlerin tamamın tahliye edilecek.