Medya
15 Ara 2010 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

BALYOZ SANIĞI ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATINDAN TARAF'A SON ÇAĞRI!

Çoğunluğunu general, amiral ve albayların oluşturduğu 196 sanıklı Balyoz davası yarın başlıyor.

Balyoz başlıyor...

Çoğunluğunu general, amiral ve albayların oluşturduğu 196 sanıklı Balyoz davası yarın başlıyor.
Balyoz planı ile ilgili tüm suçlayıcı belgeler 11 no’lu CD içinde toplanıyor...

Balyoz Güvenlik Harekât Planı, Oraj ve Suga Harekât Planları, Çarşaf ve Sakal eylem planları, kontrole alınacak hastaneler, ilaç depoları, kapatılacak dernekler, tutuklanacak gazeteciler vs...
Bu CD’nin düzmece olduğu, iddia edildiği gibi 2003 yılında değil en erken 2009 yılında düzenlendiğine ilişkin savları yazmıştık.

Mesela... CD 11’e göre darbe sırasında kontrol altına alınacak ilaç firmalarından biri “Yeni Recordati İlaç”tır...  2003 yılında bu isimde bir firma yok; “Yeni İlaç” diye bir firma var ve bu firma Ekim 2008’de İtalyan Recordati firması tarafından satın alınarak adı 2009’daki genel kurulda “Yeni Recodati İlaç” olarak değiştiriliyor.

Planda adı geçen Medical Park Sultangazi adlı hastane bu adı 2008’de, dernekler arasında adı geçen “Liberal Avrupa Derneği” bu adı 2006 yılında almış.
Çetin Doğan’ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, Taraf gazetesi muhabir ve yetkilileri; Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur’a çağrı yaptılar:
- Bu belgeleri aldığınız kişiyi açıklayın... Çünkü bu kişi bir haber kaynağı değil “suçlunun kendisi” ya da suç ortağıdır.

CD’nin geçmişte orijinal olduğunu iddia eden bu 4 kişiden çağrıya cevap gelmedi. Kuşkuları giderici açıklama da yapamadılar. Bunun üzerine Çetin Doğan’ın avukatları yukarıda adı geçen 4 Taraf mensubu hakkında suç duyurusunda bulundular. Balyoz’un sırrı sanırız bu noktada düğümleniyor.

Melih AŞIK / MİLLİYET