Televizyon
18 Ara 2013 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Balbay'dan çarpıcı operasyon iddiası!

CNN Türk'te yayınlanan programa katılan Mustafa Balbay, operasyonla ilgili bir iddiada bulundu.

CNN Türk ekranlarından yayınlanan 'Aykırı Sorular' programı, Ergenekon Davası kapsamında yargılanan ve tahliye olan CHP İzmir milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay’ı konuk etti.  Balbay,  aralarında 3 bakanın oğlunun da bulunduğu, bürokrat ve iş adamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunu Enver Aysever'e değerlendirdi.
 
Balbay,  yolsuzlukla mücadelenin desteklenmesi gerektiğini ama "Bu operasyonun samimiyetle yolsuzlukla ilgili olduğunu kimse söyleyemiyor" dedi. Balbay, operasyonun, devlet içindeki tarafların iktidar mücadelesi olabileceğini ifade etti ve  Türkiye’de hukuk güvenliğinin can güvenliğinden daha önemli olduğunu vurguladı.
 
'Zekeriya Öz’ün kullandığı araç Başbakan tarafından verildi'
 
Balbay, Türkiye’nin gündemine oturan yolsuzluk operasyonunu yürüttüğü iddia edilen Zekeriya Öz ile ilgili iddialarda bulundu. 
 
Balbay, Ergenekon davasının da savcısı olan Zekeriya Öz’ün kullandığı makam aracının başbakan tarafından tahsil edildiğini ve böylesine ayrıcalık verilen Öz’ün Başbakan’ın  ve çevresini de yargılama hakkını kendinde görebileceğini söyledi.
 
'Benim gazeteciliğim İlhan Selçuk’tan bağımsızdır'
 
Ergenekon Davası kapsamında 5 yıl ceza evinde yatan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Balbay, gazeteci İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay arasındaki ilişki ile ilgili iddialara yanıt verdi. Balbay, "Benim gazeteciliğim İlhan Selçuk’tan bağımsızdır" dedi.
 
Balbay, geçtiğimiz perşembe günü Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü  ve  Cemil Çiçek’in de  dava süreçlerinde adil yargılanmama unsurlarının olduğunu söylediğini  iddia etti. Devlete yönelik suçların çok belirsiz olduğunu vurgulayan Balbay, bu davaların yasal dayanaklarının çok muğlak olduğunu ve diğer tutuklu vekillerin de hemen salınması gerektiğini söyledi.