Gündem
07 Eyl 2011 07:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

BAKAN'DAN ŞOK İDDİA! UZANLAR TEHDİT ETTİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız o günleri ilk kez anlattı. Bakın Uzanlar kimi nasıl tehdit etmiş...

Uzanlar’a ait ÇEAŞ ve Kepez’in işletilmesi döneminde Türkiye’nin özel sektöre ait bir diğer kuruluşu olan Kayseri Elektrik A.Ş.’nin Genel Müdürü Taner Yıldız’dı. Bu nedenle süreci en iyi bilenlerden olan Yıldız, 6 yıl sonra ilk kez konuştu, "Bugüne kadar konuştuğumuz her şeyi mahkemede kullandıkları için sustuk" dedi. Uzanlar’ın 2003 yılında milletvekilliğinin ilk döneminde, Başbakan Erdoğan’ın enerji danışmanlığını yaparken, kendisi ile görüştüğünü anlatan Yıldız, "Tehdit geldi kibar şekilde. Yaşımızın genç olduğu ve her tür konuya girmememiz gerektiği söylendi" diye konuştu.

Türkiye’de elektrik dağıtım özelleştirmeleri 4 şirketle başladı. Bugünün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, o günlerde Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Genel Müdür olarak özel sektör masasındaydı. Uzanlar’a ait ÇEAŞ ve Kepez’e el koyma sürecini en iyi bilen insanlardan olan Yıldız, 6 yıl sonra ilk kez konuştu. Yıldız, "Bugüne kadar konuştuğumuz her şeyi mahkemede kullandıkları için sustuk" dedi. Bakanlığı öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın enerji danışmanlığını üstlenen Yıldız, Uzanlar’ın 2003 yılında milletvekilliğinin ilk döneminde kendisi ile görüştüğünü ve tehdit ettiklerini söyledi. Uzan ailesi ile görüşmesini "Şirkete el konulmadan önceki süreçte görüşmek istediler. Görüşmede tehdit geldi çok kibar şekilde. Yaşımızın genç olduğu ve her tür konuya girmememiz gerektiği söylendi. Ben de ’Bizim nezaketimiz sizi aldatmasın’ yanıtı verdim" dedi.

DEMİREL İMZALAMADI

Uzanların sahteciliğinin şirketleri aldıkları 1993 yılında başladığını anlatan Yıldız, "1995 yılındaki ilk el koyma işlemine zamanın Cumhurbaşkanı Demirel imza atmadı. Şimdi bu iradeyi gösteren Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a çok şey borçluyuz" diye konuştu. Uzanların iş adamından, milletvekili, emniyet görevlisine kadar herkese şantaj yaptığını aktaran Yıldız, "Bu nedenle saat 9’a 5 kala baskına girenler, 9:15’te arka kapıdan çıkıyorlardı. Türkiye GSM operatörü sahibi olanların nasıl dinlemeler yapabileceğini gördü" diye konuştu.