Gündem
12 Eyl 2023 23:06 Son Güncelleme: 12 Eyl 2023 23:08

Bakan Yerlikaya'dan terör örgütlerine gözdağı! Bize yan bakana düz bakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmayacağız, duraksamayacağız. Bize yan bakana biz de düz bakmayacağız. Hepsinin nefeslerini kesecek, hepsini adalete teslim edeceğiz" dedi.

Polis Akademisi Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Mezuniyet Töreni, Polis Akademisi'nin Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve mezun olan bekçilerin aileleri katıldı.

Burada konuşan Yerlikaya "Terör ve terörizm başta olmak üzere, zehir tacirleriyle, şehir eşkıyalarıyla, siber suçlarla, düzensiz göçmenlerle ve bunların organizatörleriyle, milletimizin huzur ve esenliğine kast eden tüm hainler ve suç odaklarıyla amansız bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi; son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmayacağız, duraksamayacağız. Bize yan bakana biz de düz bakmayacağız. Hepsinin nefeslerini kesecek, hepsini adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR ZEHİR TACİRİNİN EVLATLARIMIZA MUSALLAT OLMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

2023- 2024 eğitim- öğretim yılının dün itibarıyla başladığını hatırlatan Yerlikaya, "Dün itibarıyla ziller çaldı. 20 milyonu aşkın evladımız okullarına kavuştular. Evlatlarımız, bizim geleceğimiz. Okullarımızın önündeki tedbirlerimizi yoğunlaştırdık, servislerimizi de çok sıkı bir şekilde denetliyoruz. Hiçbir zehir tacirinin, hiçbir torbacının, evlatlarımıza musallat olmasına Allah'ın izniyle fırsat vermeyeceğiz.Huzur ve esenliğimize kast edenlere göz açtırmayacağız" dedi.

'HUZURUMUZUN TEMİNATI OLDUNUZ'

Çarşı ve mahalle bekçilerinin asayişin sağlanması adına yaptığı katkıyı rakamlarla değerlendiren Yerlikaya, "Türkiye genelinde görev yapan 31 bin 50 bekçimiz tarafından bugüne dek 18 bin 300 hırsızlık olayına müdahale edildi. 2 bin 831 kayıp çocuğumuz ailelerine teslim edildi ve 7 bin 556 18 yaş üstü kayıp vatandaşımız çok şükür bulundu. Bu rakamlar, bekçilerimizin vazifesini hakkıyla yaptığını, milletimizin güvenine layık olduğunu bize teyit ediyor. Ne mutlu ki sizler de bugün, huzurumuzun teminatı, kolluk teşkilatımızın bir halkası oldunuz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Yerlikaya'nın konuşmasının ardından mezun olan 1363 çarşı ve mahalle bekçisi yemin etti ve ardından mezuniyetlerini kutlamak için kep fırlattı.